הלבנת שיניים
הלבנת שיניים היא הליך נפוץ בקרב מטופלים במרפאות שיניים. מה שמפתיע שבראי ההיסטוריה, לא בכל עת חיוך לבן כשלג היה סמל ליופי ולהצלחה. למשל, בימי הביניים העדיפו בני האצולה להציג שיניים רקובות, באימפריה הרומית העדיפו שיניים תותבות מוזהבות, ובסין העתיקה השחרת שיניים הייתה נחשבת כסמל סטטוס.
אבל הזמנים האלה חלפו. וחיוכים יפים אשר מציגים שורה של שיניים לבנות כשלג נחשבת כדבר אופנתי ואסתטי. אבל מה קורה באם לובן השיניים נמוג פתאום, איזה אמצעי או שיטה יעזרו לשחזר את השיניים הלבנות?
מה זה הלבנה?
נכון להיום, אין הסכמה בין רופאי השיניים האם הלבנת שיניים מזיקה או מועילה. כמה מומחים אומרים שזה לא גורם נזק לגוף האדם, שיטות הלבנה יעילות, וחיוך יפה רק נותן ביטחון ומשפר את מצב הרוח. רופאי שיניים אחרים סקפטיים לגבי תהליך ההלבנה.
ברפואת השיניים המודרנית קיימות גם שיטות קליניות של הלבנת שיניים (אשר מתבצעות במרפאות השיניים) וגם טיפולים ביתיים. באופן כללי, הלבנה נחשבת כתהליך של הבהרת אמייל השיניים במספר מסוים של גוונים. יש כאלה שירצו פשוט להסיר את הגוון הצהוב בשיניים, בעוד כאלה המעוניינים להשיג גוון לבן בוהק (אף שזה לא הגוון הטבעי של השיניים).
עד כמה הלבנת שיניים בטוחה?
התשובה לשאלה זו תלויה ישירות בשיטת ההלבנה. הלבנת שיניים באמצעות כימיקלים, אמצעים מכניים, ג'לים ומשחות שונות משפיעים הן על השיניים שלנו והן על המצב הכללי של הגוף בדרכים שונות. בנוסף, חשוב לבחור את שיטת ההלבנה באופן פרטני, תוך התמקדות במאפייני הגוף וברגישות לאלרגיות של כל אדם ואדם.
זכרו גם שבמהלך ההלבנה (ללא קשר לשיטה), האמייל (ציפוי השיניים הטבעי) נמחק והופך דק יותר, השיניים מאבדות מהחוזק הטבעי שלהן ורגישות יותר. האמייל הצהוב עמיד יותר, לכן אסור להלבין את השיניים לעתים קרובות מדי. דבר זה יכול להוביל לדילול משמעותי של האמייל. בממוצע אפשר להלבין את השיניים פעם או פעמיים בשנה, אבל שוב צריך להתייעץ עם רופא השיניים. בנוסף, כימיקלים מסוימים יכולים גם לרכך את האמייל, ולהפוך אותו לרופף ונקבובי, לכן מומלץ להתייעץ עם רופא השיניים לפני התחלת ההליך. רופא השיניים לא רק יבחר את השיטה האופטימלית ביותר עבורכם להלבנת שיניים, בהתחשב במאפייניה, אלא גם יאבחן רגישות אישית של רכיבים מסויימים, תגובות אלרגיות אפשריות ויקבע את מצב השיניים לפני ההליך.
כיצד מתבצעת הלבנת שיניים
בין שיטות ההלבנה הנהוגות כיום ניתן למצוא מוצרים מקצועיים ולא מקצועיים. טכניקות הלבנה מקצועיות מבוצעות רק בפיקוח רופא שיניים. זה כולל הלבנה עם מי חמצן, הלבנה על ידי משטחי סיליקון, הלבנה כימית ולייזר.
כיום, השיטה הפופולארית ביותר נחשבת הלבנת שיניים בלייזר. עד כה, שיטה זו נחשבת היעילה ביותר. אך יחד עם זאת, קיימים מקרים בהם לא מומלץ או לא ניתן לבצע הלבנה בלייזר.
הטכניקה הכימית הכי פחות נפוצה במרפאות השיניים, אבל היא ראויה לתשומת לב מיוחדת. מכיוון שכיום ניתן לבצע גם הלבנת שיניים בבית באמצעות אותם כימיקלים, אך כדי לקבל תוצאה מתמשכת, יש לחזור על ההליך באופן קבוע למשך זמן רב וקיים חשש לפגיעה במבנה השיניים ובעצבים בהן.
אותן שיטות לא מקצועיות כוללות חומרי הלבנה שונים. ניתן לקנות אותם בחנויות הפארם השונות ואון ליין. אלו יכולים להיות משחות, מדבקות, מגני פה וכדומה. אשר לשימוש בהן אין צורך בהמלצת רופא. אבל עצם אי ביצוע ההוראות או בדיקה מקדימה עלול להוביל לסיבוכים שונים, למשל, כאבים עזים וחדים בשיניים או רגישות מוגברת בשיניים.
כאשר מבצעים שיטות שונות, גם הלבנת שיניים מקצועית (במרפאת השיניים) וגם לא מקצועית (בבית), נעשה שימוש בג'ל הלבנה מיוחד. כחומרים פעילים משמשים כאן: מי חמצן או קרבמיד מי חמצן. ההבדל בין הלבנת שיניים במרפאה לבין בבית הוא ריכוז החומר. במרפאה משתמשים בריכוז של מעל 6% ועד 30% ואילו בבית הריכוז הוא פחות מ0.1%. מומלץ לעיין בנהלי משרד הבריאות לגבי שימוש במי חמצן לשיניים.
כמו כן, הרכב החומרים להלבנה עשוי לכלול מרכיבים כגון: פלואור, סידן פוספט אמורפי, אשלגן חנקתי, הנחוץ לטיפול בנזק קל לאמייל. בנוסף, תכשירים אלו מאפשרים להעניק לאמייל השן ברק ובהירות בתום הליך ההלבנה. במקרים מסוימים, ג'ל זה עשוי לכלול גם רכיבים מיוחדים בעלי השפעה מרגיעה על החניכיים והשיניים.
איזו שיטה עדיפה?
לפני בחירת הליך ההלבנה הנכון עבורך, מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים. קודם כל, חשוב להבין מה גרם לשינוי צבע השיניים. רופא השיניים גם בוחן את החניכיים, קובע את המצב הכללי של השיניים ומבצע צילומי רנטגן. לפני הליך ההלבנה, יש לבצע ניקוי מקצועי של חלל הפה וטיפול רה מינרליזציה (סתימת חורים בהתפתחות ראשונית).
הליך ההלבנה עצמו מתבצע על ידי רופא השיניים או שיננית המוסמכת לכך. במקרה זה, ובהתאם לשיטה שנבחרה משתמשים בג'ל מרוכז או משחה. משך ההליך תלוי ישירות בטכניקה שבה נעשה שימוש, אך לרוב על המטופל לבקר שוב במרפאת השיניים אחת לשנה כדי לשמור על האפקט והלובן.
להלבנת שיניים בבית, קיימים מספר רב של תכשירים ומשחות אשר מבטיחים לעשות פלאים. אך יחד עם זאת, חשוב לדעת שאותם התכשירים אכן ייתנו את האפקט הרצוי אך דבר זה יהיה קצר מועד, מכמה שעות שבו השיניים יהיו לבנות עד שבוע. עובדה זו חייבים לקחת בחשבון כאשר אנו מעוניינים לבצע הלבנת שיניים בבית.
דבר נוסף, בביצוע הליך זה בבית יש לוודא שאנו לא חוזרים על ההליך באופן תדיר. שכן, קיימת האפשרות לפגיעה בציפוי השיניים (האמייל) ועצבים בהן. ואז יצא שכרנו בהפסדנו.
הלבנת שיניים: יתרונות וחסרונות
אם כבר מדברים על היעילות של הליך הלבנת שיניים, קשה לחזות איזה סוג של תוצאה תתקבל. למרבה הצער, אותו התכשיר יכול לתת גוון שונה לחלוטין באנשים שונים. רווחת הדעה כי השפעה טובה של הליך הלבנת שיניים מתקבלת באנשים בעלי שיניים עם גוון צהוב טבעי. אבל אלו שיש להם שיניים בעלות גוון אפרפר צפויים להיות מאוכזבים מהתוצאה.
בהלבנת שיניים מקצועית על ידי רופא שיניים. ההשפעה יכולה להחזיק בין חצי שנה ואפילו עד מספר שנים. אך אם אתם רוצים ליהנות מחיוך לבן כשלג כמה שיותר זמן, הימנעו ממוצרים בעלי ריכוז גבוה של צבעי מאכל, הימנעו מעישון, השתמשו במשחות ומברשות שיניים איכותיות ובצעו באופן קבוע ניקוי שיניים מקצועי. אך יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שעם הזמן, השיניים יאבדו מהלובן הרצוי ויש לבצע את ההליך שוב.
מבחינת החסרונות חשוב לדעת, שלאחר ההלבנה, מטופלים רבים מתלוננים על רגישות גבוהה בשיניים. במקרה זה, יש לבצע טיפול רה מינרליזציה לפני ואחרי השימוש בתכשירי ההלבנה.
למרבה הצער, הלבנת שיניים לא תמיד אפשרית. שכן, לא ניתן לשנות צבע של כתרים (לאחר השתלת שיניים), סתימות, שתלים או ציפויי שיניים שונים. לשם הבהרתם ולהתאמתם לשאר השיניים, יש לבצע החלפה שלהם עם הגוון הרצוי. ישנם גם מספר מקרים קשים, שבגללם הלבנה אינה נותנת את האפקט הרצוי. יש גם רשימה של התוויות נגד שרופא השיניים לא יבצע את ההליך מחשש לסיבוכים מיותרים. במקרים כאלה יש לשקול הליך ציפוי שיניים במקום הלבנת שיניים.
חשוב לדעת! כיום מרפאות שיניים רבות מציעות ביצוע הליך הלבנת שיניים . אבל לפני שאתם מחליטים לתת לשיניים שלכם גוון בהיר יותר, שקלו יחד עם רופא השיניים את כל היתרונות והחסרונות. אחרי הכל, בנוסף לאי נוחות מסויימת במהלך ואחרי ההליך, ייתכן שהאפקט המתקבל לא יעמוד בציפיות שלכם.
רוצים לדעת עוד על הלבנת שיניים? מעוניינים לקבל הצעת מחיר און ליין? השאירו פרטים באתר או צרו עימנו קשר ישירות בוואטצאפ.