השתלת שיניים זמן החלמה
ראשית אנו רוצים לברך אותך, עברת את השלב הקשה ביותר של השתלת שיניים. אנחנו מבינים היטב שהיה לך קשה גם נפשית וגם פיזית. ועכשיו, שהכל כבר מאחוריך, עדיין יש תחושה של פחד שמשהו עלול להשתבש. במאמר זה אנו נפרט לכם על השתלת שיניים זמן החלמה וכיצד לשרוד את אותה התקופה ולהחלים במהירות האפשרית.
חשוב לדעת!! לאחר הליך התקנת השתלים, חשוב מאוד להקפיד על כל המלצות רופא השיניים. ראשית, על מנת שהשיקום יהיה פשוט ועם חזרה מהירה לקצב החיים הרגיל. שנית, על מנת לצמצם את הסיבוכים האפשריים למינימום.
2-3 ימים ראשונים לאחר השתלת שיניים
זה עתה חזרת מניתוח השתלת השיניים שלך. אנו בטוחים שאתה מרגיש טוב, אבל אתה מרגיש חולשה כללית קלה אשר נגרמה מהניתוח עצמו וממתח נפשי כללי שהצטבר, כמו גם חוסר התחושה אשר נגרמת עקב שימוש בחומר הרדמה ולחץ מוגזם על העצבים. תחושה זו תעבור מעצמה תוך 5-6 שעות (במצב קיצון תחושה זו תימשך שבוע אך באופן מקומי ונקודתי).
כללי תזונה לאחר ההליך
הדרישה העיקרית לאחר ניתוח השתלת שיניים היא לדאוג לרמת עומס מינימלית על השתלים הן ביום הראשון והן ב-2-3 הימים הבאים. יש להקפיד על כללי התזונה הבאים:
- מומלץ לא לאכול בשלוש השעות הראשונות לאחר השתלת השיניים.
- לאחר 3 שעות ניתן לאכול אוכל רך ופושר (אידיאלי – מרקים, יוגורטים וכדומה).
- בשלושת הימים הבאים, אוכל חם וקר אך במרקם רך.
- יש להימנע ממזונות חריפים וחומציים.
- בזמן לעיסת מזון מומלץ ללעוס בצד של הלסת שבו אין תפרים.
- התזונה שלכם צריכה להיות מגוונת, וודאו שהמזונות שאתם צורכים מכילים את כל אבות המזון הדרושים, במיוחד סידן.
- יש להימנע מצריכת אלכוהול ומעישון.
- מומלץ לא לשתות קפה שחור, מומלץ לתת עדיפות לתה צמחים או לפתן פירות.
- מומלץ להימנע מאכילת מזון מוצק, ושתיית משקאות קרים או חמים מדי.
- חשוב מאוד לשתות כמה שיותר מים (עד 1.5-2 ליטר).
איך לאכול מיד לאחר השתלת שיניים
חשוב מאוד!! אל תוותרו על ארוחות. הכניסו בהן בהדרגה את כל המזונות לתזונה. זכרו שהגוף שלכם זקוק לכוח ואנרגיה כדי להתאושש. התזונה צריכה להיות איכותית ומועילה ככל האפשר.
מה צריכה להיות התזונה ב-2-3 הימים הראשונים לאחר השתלת שיניים זמן החלמה:
אוכל – גבינת קוטג' רכה, יוגורטים שונים, אפילו ניתן לאכול מזון לתינוקות בצנצנות (דוגמת גרבר). יש לתת עדיפות למוצרי בשר וירקות. ביומיים הראשונים, באם לא הותקנו שיניים תותבות זמניות מיד לאחר השתלת השיניים, אזי, התזונה שלך תהיה מורכבת אך ורק ממזון נוזלי ומדייסות. ביום הראשון, ניתן לצרוך ירקות, אך רק מבושלים וגרוסים כגון: פירה. כל האוכל צריך להיות פושר – לא חם ולא קר.
שתייה – מים הם בראש סדר העדיפויות, אבל אתה יכול להרשות לעצמך גם להנות מתה צמחים פושר.
טיפ קטן – מומלץ לקנות קשית טרם ביצוע השתלת השיניים. שכן, באם יבוצעו תפרים, עדיף שתאכלו כך.
האם ניתן לצרוך אלכוהול לאחר השתלת שיניים?
לשאלה האם אפשר לצרוך משקאות אלכוהוליים לאחר ההשתלה?, התשובה שלנו היא חד משמעית – לא. להלן הסיבות מדוע אנו ממליצים בחום לא לצרוך אלכוהול לאחר השתלת שיניים:
- אלכוהול גורם להריסת רקמת העצם. דבר אשר מביא לפגיעה בהליך ריפוי החניכיים.
- הרכיבים באלכוהול מאטים את תהליך הריפוי וגורמים לדלקת בחניכיים. דבר זה מגביר את הסיכון לסיבוכים כגון: המטומה, דלקת מוגלתית, מחלת פריאימפלנטיטיס והגברת הסיכון לדחיית השתלים.
- לאחר ההשתלה נרשמת אנטיביוטיקה, מה שאומר שאלכוהול אסור. שכן השילוב של שניהם עלול להיות מסכן חיים.
- אלכוהול מביא לידי תחושת רעב גדולה. וככל שאוכלים יותר קיים סיכון גדול יותר לפגיעה בשתלים.
- אלכוהול פוגע במערכת החיסונית וכתוצאה מכך בתהליך ההחלמה וההשתרשות של השתלים.
לתשומת ליבכם!! מומלץ לא להתייחס לכל הפרסומים באינטרנט ובמדיות החברתיות השונות על עדויות של כאלו שכתבו ש"הם שתו אלכוהול לאחר התקנת שתלים ולא קרה כלום". הרבה תלוי בכמות האלכוהול הנצרכת, באופי ההתערבות הכירורגית, במורכבותה, במצב הבריאותי של המטופל ובתרופות שנרשמו. אם אחרים "צלחו” ללא פגיעה בשתלים, זה לא אומר שלך לא יהיו סיבוכים.
היגיינה לאחר השתלת שיניים בזמן ההחלמה
כללי היגיינה המומלצים הם:
- הימנע ככל האפשר מלגעת באזור התפרים והשתלים המותקנים עם הידיים או הלשון.
- ב-3-4 הימים הראשונים, הגבילו את עצמכם בצחצוח השיניים. מומלץ לגרגר בעדינות תמיסת מי פה מאשר לצחצח, ולאחר מכן לבצע שטיפה זהירה.
- במשך 3-5 ימים, כלומר לאחר הפחתת התהליך הדלקתי והבצקת, ניתן להתחיל להשתמש במברשת שיניים. הקשיחות המומלצת של הזיפים היא רכה או רכה במיוחד, על מנת לא לפגוע ברקמת החניכיים ובאזור בו נמצאים התפרים.
- החל מ-2-3 שבועות לאחר התקנת השתלים, לאחר כל ארוחה, מומלץ להשתמש במי פה בתחילה 1-2 פעמים ביום, בסיום, לשטוף את הפה במים פושרים.
- לאחר השתלת השיניים, הקפידו לקנות מברשת שיניים חדשה. אין להשתמש בישנה שכן היא מכילה כמות עצומה של חיידקים אשר עלולים להוביל להתפתחות של תהליך דלקתי.
טיפול מקומי בהשתלת שיניים זמן החלמה
יש להשתמש בקומפרסים קרים כדי להפחית את הסבירות להתנפחות. כגון: שקית קרח על הלחי, חתיכת בשר או ירקות קפואים. משך הקומפרס הוא 5-10 דקות, עם הפסקות של 3-5 דקות. מספר החזרות הוא 7-10 פעמים ביום (בערך כל 1.5-2 שעות). את הקומפרסים מתחילים מיד עם החזרה הביתה לאחר הניתוח, וניתן לחזור עליהם מדי פעם במהלך היום הראשון.
הרופא שלך רשם לך תרופות נגד כאבים. עקוב אחר מצבך וודא שאין לך תופעות לוואי. במידת הצורך ניתן ליטול כדור אחד בלילה באם הופיע כאב.
רשימת התרופות היא אינדיבידואלית לכל מטופל ומצוינת בהמלצות שהוציא הרופא. אבל בכל מקרה, ירשמו לך משחות למריחה על אזור התפרים, אנטיביוטיקה (למשך 7 ימים לפחות, כפי שנקבעה על ידי רופא השיניים), אנטיהיסטמינים להפחתת נפיחות רקמות, תרופות עם תכולה גבוהה של ויטמינים C ו-P (לשיפור מצב החניכיים), חומרי חיטוי לשטיפת הפה (אין לשטוף ב-3 הימים הראשונים – רק לשמור את התמיסה בחלל הפה).
שגרת היומיום לאחר השתלת שיניים: המלצות כלליות
- מומלץ להימנע ממאמץ גופני גבוה, כגון הרמת משקולות. בכללי מומלץ בחודש הראשון לאחר השתלת שיניים זמן החלמה להימנע ממאמץ גופני כלשהו.
- להימנע ממצבי קור קיצוניים או חמים. מומלץ להימנע מביקור בסאונות, בריכות שחייה או ים למשך חודש.
- מומלץ להימנע ככל האפשר להפסיק לעשן (אם אפשר) ולצרוך משקאות אלכוהוליים.
- אם בוצעה השתלת שיניים בלסת העליונה, כולל הליך הרמת סינוס (עקירה של הסינוס המקסילרי), יש להשתעל, להתעטש ולקנח את האף בזהירות רבה. מבלי לפתוח את הפה ומבלי לנפוח את הלחיים.
המלצות למי שמעשן:
אם אתה מעשן, אז במהלך 3-4 הימים הראשונים (או עד הסרת התפרים, באם יש), נסה להפסיק לעשן לחלוטין. אם אתה לא יכול, אז להפחית את מספר הסיגריות למינימום האפשרי, ולאחר עישון, לשטוף את הפה במי פה. בזמן שהאוסאואינטגרציה (השרשה של שתלים) מתרחשת, צמצמו למינימום את מספר הסיגריות ביום, עברו לתחליפים אלקטרוניים עם תכולה מופחתת של זפת וחומרים מסרטנים.
מה אסור לעשות לאחר השתלת שיניים בזמן ההחלמה
- אין להשתמש במברשות שיניים חשמליות, שכן רעידות ולחץ מוגזם במהלך הצחצוח, במיוחד בחודשים הראשונים לאחר ההשתלה, עלולים להוביל להידרדרות בקיבוע השתלים.
- מומלץ גם לא להשתמש בחוט דנטלי, במיוחד אם רק כמה שתלים הותקנו כדי להחליף שיניים טבעיות. לאחר ההשתלה החניכיים הופכות פחות רגישות ובשימוש בחוט יתכן שלא תרגישו מתי הגיע הזמן להפסיק. דבר זה עלול לפגוע ברקמות, מה שיוביל לחדירת חיידקים לאזור סביב השתלים המותקנים. וזה יכול לגרום לדחייה אפשרית שלהם.
- טיפול שיננית – חשוב מאוד שהשיננית תדע לבצע את ההליך בנוכחות השתלות שיניים. יש ליידע אותה על כך טרם התחלת הטיפול.
- אין לאכול מזונות קשים מדי. התותבת עלולה להינזק אם אתה נושך חפצים קשים בשיניים, לועסים עפרונות או מפצחים אגוזים בשיניים.
מתי לפנות לרופא השיניים בזמן ההחלמה
פנה לרופא השיניים שלך אם אתה חווה את אחד מהתסמינים הבאים:
- כאב שאינו פוחת / מתגבר ביום השלישי לאחר השתלת השיניים.
- חוסר תחושה בפה אשר נמשך יומיים לאחר הניתוח ואינו חולף שבוע לאחר ההשתלה ורק מתגבר (במיוחד באם אתה חש שהוא מתפשט בכל שאר חלקי הפנים).
- עלייה חדה בנפיחות של הפנים במשך 2-3 ימים לאחר ההשתלה.
- עלייה חדה בחום הגוף אשר לא שוככת במשך 3-4 ימים לאחר הניתוח.
- כאשר לוחצים על השתלים, יש תחושות לא נעימות מאוד. כגון, כאב חד.
- באם התפרים נפרמו.
- אדמומיות בחניכיים ודימום שלא מפסיק כעבור 2-3 שעות.
- אי נוחות וכאב חד בעת לחיצה על אזור השתלים המותקנים 7 ימים לאחר ההתקנה.
- כאב לאחר התקנת התותב, השיניים לא נסגרות, אי אפשר ללעוס אפילו מזון רך.
- התותבת רופפת.
חשוב לדעת! זה נורמלי לחלוטין להרגיש אי נוחות לאחר השתלת שיניים זמן החלמה. אבל כמובן שצריך לשים לב לאותות שהגוף מספק. אם יש לכם ספק או חשש כלשהו, פנו לרופא השיניים על מנת לברר באם התסמינים תקינים. היו קשובים לשיניים ולגוף בכללותו. זכרו שהשתלים, כל מערכת הלסת ואתם בעצמכם צריכים קצת זמן להשתקם.
שאלות ותשובות השתלת שיניים זמן החלמה
חלק זה דן בשאלות הנפוצות ביותר לגבי מצבים אשר מתעוררים במהלך או בימים הראשונים לאחר התקנת השתלים. שימו לב שחשוב מאוד להבחין בין המושגים של "השלכות" (זו הנורמה, שכן במהלך הניתוח מתרחשת פגיעה ברקמות) לבין "סיבוכים" (מצב פתולוגי הדורש טיפול רפואי).
במהלך הניתוח שמעתי את הרופאים והרגשתי שהם עושים לי משהו בפה, אמנם בלי כאבים, אבל אני חייבת לישון, למה?
אתה צריך להבין את ההבדל בין המושגים כגון "הרדמה מקומית" ו"הרדמה כללית". הרדמה כללית היא כיבוי מוחלט של ההכרה ושקיעת המטופל בשינה. לכן, בעת שימוש בהרדמה כללית, המטופל אינו שומע ואינו מרגיש דבר. ההבדל בין הרדמה מקומית להרדמה כללית שבניגוד להרדמה כללית, החולה בהכרה ויכול במידת הצורך לעקוב אחר הוראות הרופא. מאחר ובהרדמה מקומית משתמשים בתרופות עדינות יותר (בניגוד להרדמה כללית), החולה אינו נרדם, אלא נרגע. הפעולה היא אינדיבידואלית: מישהו נרדם למספר שעות, מישהו צולל למצב של רגיעה מוחלטת. אם אתה שייך לסוג השני, אז אתה באמת תרגיש את כל מה שקורה בחלל הפה. אבל כל ההליכים אינם כואבים, שכן נעשה שימוש בהרדמה מקומית באיכות גבוהה. והתחושות נשארות ברמת "הזזת הכלים" בחלל הפה.
הרגע חזרתי הביתה מהשתלה והלחי שלי מתחילה להתנפח. האם זה נורמלי ומה אני יכול לעשות?
זהו תהליך נורמלי הנגרם על ידי טראומה של רקמות העור במהלך התקנת השתל. בצקת מגיעה לשיאה ביום השלישי, ולאחר מכן היא אמורה להתפוגג בהדרגה. אם המצב הפוך, הקפד להתייעץ עם רופא השיניים. כדי להפחית את הנפיחות, מומלץ להשתמש בקומפרסים קרים במשך השעתיים הראשונות, לחזור על כך לאורך היום במידת הצורך.
הפצע מדמם אפילו כמה שעות לאחר הניתוח. זה בסדר?
אם הדימום קל, אז אין מה לדאוג. ניתן לעצור את זה על ידי הצמדת פיסת גזה סטרילית לפצע וסגירת הלסתות בחוזקה. זכרו שלא ניתן לשטוף את הפה, להזיז את הלסת באופן פעיל, ללעוס, למצוץ ולבלוע בכוח. כל זה יכול להגביר את הדימום. אם לאחר 3-5 שעות לאחר הניתוח הדימום לא רק שאינו פוחת, אלא גם מתגבר, יש לפנות ולעדכן את רופא השיניים.
אתמול עברתי ניתוח, והיום התעוררתי עם דם על הכרית, ומופיעות מדי פעם הפרשות מדממות במהלך היום, מה עלי לעשות?
דימום מזדמן הוא תקין עד 7 ימים לאחר הניתוח, אך בדרך כלל נעלם תוך 2-3 ימים. אנו ממליצים בחום לישון במצב אופקי, ולשים כריות על צידי הראש. במידת הצורך, צור לעצמך זווית נטייה נוחה של עד 30 מעלות. חשוב לישון אך ורק על הגב, אך אם בטעות הפכתם את הפנים על הצד ונשארתם בתנוחה זו במשך זמן רב, אז עקב דחיסת הרקמות יתכן דימום, ובהתאם לעומס, אפילו דימום כבד. העיקר שזה מפסיק תוך 1-2 שעות לאחר שעברתם לעמידה זקופה. אם הדימום מתמשך, הקפד ליצור קשר עם רופא השיניים.
במצב שכיבה יש תחושת אי נוחות, תחושת לחץ באזור הלסת ומעין פעימות בראש. מה לעשות?
תחושות דומות מתעוררות עקב זרימה מוגברת של דם לראש. במצב זה, נסו לישון בחצי ישיבה (הטיה עד 30 מעלות) – השתמשו בכרית נוספת או הניחו אותה מתחת למזרן, והגדילו את שיפוע המיטה. כך, הראש יהיה בזווית גבוהה יותר ביחס לגוף ואי הנוחות תרד.
הופעת חבורות על הפנים (המטומות). האם זה נורמלי ואיך ניתן להיפטר מהן?
המטומות הן תוצאה של פגיעה בכלי דם במהלך התקנת השתלים. לעתים קרובות הם מופיעים לאחר התקנת שתלים בעלי שני חלקים, כמו גם לאחר התקנת שתלים זיגומטיים. אותן החבורות מופיעות כ 2-3 ימים לאחר השתלת השיניים. אך אין מה לדאוג, צבע החבורות ישתנה כאשר הרקמות יתחילו להתאושש. על מנת להפחית את הנפיחות ואת החבורות ניתן למרוח ג'לים וקרמים שונים לספיגת החבורות ולהפחתת החבורות.
שפתיים יבשות בעלות סדקים קטנים. מה זה אומר?
זהו מצב תקין לחלוטין, אשר נגרם משהייה ארוכה בכיסא רופא השיניים והיעדר הרטבה טבעית של הריריות. ביומיים-שלושה הראשונים השתמשו בקרם המכיל לנולין על מנת להקל על יובש בשפתיים. ליפסטיק רגיל אולי לא יספיק ולכן יש צורך להשתמש בקרם שמנוני בעל לחות גבוהה יותר. יש לוודא גם שתייה מספקת של נוזלים.
יש לי הפרשת רוק מוגברת לאחר התקנת שתלים. האם זה נורמלי?
רוק הוא סביבה ביולוגית חשובה מאוד עבור האיברים והרקמות של חלל הפה. הרוק מכיל אנזימים רבים התורמים לעיכול תקין וליצירת מיקרופלורה בריאה בפה. הנורמה הטיפולית היא ייצור נוזל רוק בכמות של 2 מ"ל בעשר דקות. במקרה של השתלת שיניים, במיוחד בתקופה שבה הכתר טרם הותקן, המטופל עלול להתלונן על פעילות יתר של של בלוטות הרוק. חשוב לדעת זוהי תגובה נורמלית לפגיעה ברקמות כתוצאה מהשתלת שיניים. אבל ריור מוגבר אפשרי גם כתוצאה מפגיעה בעצב הלשוני. הסימפטומים שלו הם כאב בעת בליעה, שינוי או אובדן מוחלט של תחושות הטעם, חוסר תחושה של הלשון והנשיכה. שיבושים בתפקוד המערכת האנדוקרינית הם סיבה שכיחה נוספת להפרשת רוק יתר. בדרך כלל עקב בעיות בבלוטת התריס. אך גם נוכחות סוכרת או שינויים ברמות ההורמונליות. כגון, בתקופת גיל המעבר או ההתבגרות יכולים אף הם לעורר סימפטום זה.
יש לי חוסר תחושה חלקית בפנים, קשה לי לדבר ולפתוח את הפה, האם זה אומר שהעצב נפגע וכמה זמן תחושות אלו יימשכו?
חוסר תחושה נגרם על ידי דחיסה של העצב הטריגמינלי, מתיחה שלו, או פגיעה בו. במקרה של מתיחה או דחיסה מבלי להפר את שלמות העצב הטריגמינלי, התחושות נעלמות די מהר. לרוב עד 7 ימים כאשר זרימת הדם ברקמת העצם משתפרת. אבל אם היה נזק חלקי לסיבים של רקמות העצבים, תהליך השיקום יכול להימשך בין 14 ימים ל-6 חודשים. במקרים של טראומה חמורה, ייתכן שיהיה צורך להתקין מחדש את השתלים, שכן גוף השתל מונע שחזור של תהליכים ברקמות העצבים. על פי מחקרים, פגיעה בעצב הטריגמינלי במהלך השתלת שיניים מתרחשת אצל לא יותר מ-3% מהמטופלים, בעוד שרק 1.7% מאובחנים עם נוירופתיה קבועה הדורשת תיקון מיקרו-כירורגי. במדיקל סי, לפני הניתוח, מתבצע תכנון ממוחשב יסודי של הנחת השתלים ולאחריו מודפסות תבניות ניתוחיות, המגנות על המטופל והרופא מפני התקנה לא נכונה של השתלים. מיד או למחרת לאחר הניתוח, מתבצעת בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת בהתאם לפרוטוקולי הערכת איכות בינלאומיים, רופא השיניים משווה את הנחת השתלים עם התוכנית המקורית ועושה מסקנה לגבי הצלחת הניתוח ובאם יש צורך בשיפור או תיקון כלשהו. לרוב, תסמינים כאלה מופיעים באופן אופייני ביום ה-2-3 לאחר ההשתלה, והינם תגובה נורמלית עקב פגיעה ברקמות בעת הברגת השתלים. שיפור במצב יורגש כמעט מיד לאחר התקנת התותבות (הכתרים) על השתלים וחזרה להפעלת עומס הלעיסה ויחד איתו שיקום מחזור הדם בעצם.
כמה זמן לוקח לפצעים להחלים לאחר ההשתלה ולשתלים להשתרש?
השלב הראשון הוא ריפוי של הרקמות הרכות. הליך זה לוקח בערך שבוע. כבר לאחר השלב הזה תרגישו הרבה יותר טוב. אם התקנת השתלים בוצעה בהליך פולשני מינימלי, אזי השיקום אורך 2-3 ימים בלבד. השלב השני הוא אוסאואינטגרציה, כלומר השתרשות של השתל ברקמת העצם. דבר זה לוקח בין 3 חודשים לשישה חודשים, במצבים קשים עד 8-12 חודשים. בשלב זה, העצם צומחת באופן פעיל סביב השתלים, ומחזקת את מיקומם.
האם יש צורך בנטילת אנטיביוטיקה לאחר ההשתלה?
תרופות אנטיבקטריאליות נרשמות לאחר השתלת שיניים על מנת להפחית את הסיכון לפתח תהליכים דלקתיים. בנוסף, הם חובה לאותם חולים בהם בוצעה השתלה על רקע דלקת חניכיים או באם תהליכים דלקתיים ברקמות החניכיים (ציסטות, גרנולומות ועוד) אובחנו עוד טרם התקנת השתלים.
האם התפרים יכולים להיפרם לאחר השתלת השתל?
מדובר בתופעה נדירה למדי, שהגורמים העיקריים לה הם עומסים מוגזמים על האזור המנותח, נגיעה תכופה בפצע עם הלשון ואי שמירה על כללי ההיגיינה. ככלל, אנו משתמשים בתפרים נספגים (מתמוססים מעצמם) לכן אין צורך להסיר תפרים כאלה.
מאוד לא נוח לי ללעוס ולדבר עם תותבת חדשה. האם זה נורמלי ואיך ניתן לשפר את המצב?
כן, זה נורמלי. הרבה זמן לא היו לך שיניים אז השרירים התנוונו, לכן לוקח זמן להסתגל. כמו כן, עקב היעדר השיניים בעבר, גם מיקום הלשון שלך השתנה והיא התאימה את עצמה למצב זה, כך שלאחר התקנת הכתרים יתכן ותחווה קושי בהגיית צלילים מסויימים.
כמה זמן אצטרך לאכול מזון נוזלי לאחר השתלת שיניים זמן החלמה? מתי בטוח להתחיל לאכול מוצקים?
בימים הראשונים לאחר ההשתלה, האוכל באמת צריך להיות רך, נוזלי ומחית ככל האפשר (מזון לתינוקות, מרקים, יוגורטים). כמו כן גם לאחר התקנת התותבות. אבל כבר 2-3 ימים לאחר התקנת הכתרים, אתה יכול להתחיל לשנות את מרקם המזון כגון, להחליף את הפירה עם תפוחי אדמה מבושלים ולאכול אותם בפרוסות, גבינת קוטג' במקום גבינה רגילה, ולהתחיל לצרוך בשר טחון. ראשית, חשוב לעקוב אחר התחושות שלך והמוכנות שלך בעצמך. שנית, מזון מוצק יחסית צריך להכניס לתזונה רק לאחר שניתן לבצע היגיינת פה מלאה (צחצוח שיניים), שכן יש צורך להסיר את שאריות המזון. שלישית, בימים הראשונים רופא השיניים יעקב אחר מצבכם. הוא יעקוב אחר איכות הקיבוע של התותבת ומידת התייצבות השתלים, ריפוי כל רקמות חלל הפה, כך שבאם לא תדעו הוא כבר יגיד לכם מתי תוכלו להתחיל אכילת מזון מוצק על סמך המצב הספציפי שלכם.
מעוניינים לדעת עוד פרטים על השתלת שיניים זמן החלמה? מעוניינים לקבל הצעת מחיר השתלת שיניים ישירות בוואטצאפ? השאירו פרטים באתר או צרו עימנו קשר ישירות בוואטצאפ.