השתלת שיניים בכל הפה
חשוב לדעת, השתלת שיניים בכל הפה שונה משמעותית מהשתלת שיניים של מחסור חלקי בשיניים. העובדה מאוד פשוטה בהשתלת שיניים חלקית אין צורך להתקין 32 שתלים לשיקום כל השיניים. במאמר זה אנחנו ניתן לכם את כל המידע על השתלת שיניים בכל הפה.
סוגי כתרים אשר עושים בהם שימוש בהשתלת שיניים בכל הפה
ניתן לחלק את הכתרים על שתלים בהיעדר מוחלט של שיניים ל-3 סוגים: ניתנים להסרה, לא ניתנים להסרה והסרה על תנאי.
כתרים הניתנים להסרה (תותבות נשלפות) על גבי שתלים מתאימה לאותם מטופלים שכבר השתמשו בתותבת נשלפת, אך לא הצליחו להתרגל אליה. כל אפשרות של כתרים הניתנים להסרה על גבי שתלים תשפר מאוד את איכות החיים של מטופלים מסוג זה.
יחד עם זאת, בכתרים אשר ניתנים להסרה לא קל להתרגל לעיצוב מסוג זה בהשתלת שיניים בכל הפה. במקרה זה, האפשרות הטובה ביותר תהיה תותבות קבועות או תותבות אשר ניתנות להסרה מותנית פירושו שהתותבת מקובעת עם ברגים. אך חשוב לדעת, רק רופא שיניים יכול להסיר את אותם הכתרים אשר מוברגים על גבי השתלים.
שיטות השתלת שתלים בהיעדר מוחלט של שיניים
לסת תחתונה
הלסת התחתונה צפופה יותר במבנה מהלסת העליונה, כך שברוב המקרים מספיקים 2 עד 6 שתלים לשיקום כל השיניים. תקופת האינטגרציה לשתלים בלסת התחתונה היא 3 חודשים.
השתלת שיניים בשיטת כתרים הניתנים להסרה:
תותבות נשלפות על גבי שתלים בלסת התחתונה מבוצעים לרוב על גבי 2-4 שתלים. האפשרות הנפוצה ביותר היא התקנת 4 שתלים עם חיבורים כדוריים. היתרונות של שיטה זו הם קיבוע טוב של התותב, היגיינת פה קלה, פשטות העיצוב, וכתוצאה מכך, העלות נמוכה יותר. תותבת נשלפת על 2 שתלים עם הצמדות משמשת במקרים בהם אין מספיק רקמת עצם להתקנת 4 שתלים, קיבוע התותב במקרה זה פחות איכותי ויציב. החסרונות של שיטת טיפול זו הם שהתותבת מפזרת את העומס לא רק על השתלים, אלא גם על החניכיים. בלחץ התותב, החניכיים מתנוונות, ולכן יש צורך לבצע ריפוי מחדש של התותב בממוצע פעם בשנה. דבר אשר מאוד לא נוח ויעיל.
האופציה השנייה של תותבת נשלפת על הלסת התחתונה היא השתלה על סרגל של 4 שתלים. במקרה זה, העומס מתחלק בעיקר על השתלים והרבה פחות על החניכיים. קיבוע התותב הדוק מאוד, התותבת מרגישה כמעט כמו השיניים שלך. התותבת עצמה עשויה מפלסטיק. שיטה זו משחזרת לחלוטין את האסתטיקה ואת תפקוד הלעיסה. העובדה שהתותבת ניתנת להסרה מפשטת את היגיינת הפה. תותבת פלסטית אינה קשיחה כמו תותבת קרמית-מתכת או זירקוניום, ולכן קל יותר לאותם אנשים שיש להם בעיות במפרק הטמפורו מנדיבולרי להתרגל אליו. החיסרון של שיטת טיפול זו הוא שתותבת פלסטיק איכותי אשר מותאמת אישית, המחיר זהה כמעט (ולעיתים אף יותר) לתותבת קבועה.
השתלת שיניים בשיטת כתרים קבועים:
שיטה זו של השתלת שיניים בתותבות קבועות על גבי הלסת התחתונה מבוצעות על 6 שתלים עם השתלה קלאסית. כמו כן, ניתן לשחזר שיניים ב-4 שתלים בשיטת all-on-4, במקרה זה 2 מתוך 4 שתלים ממוקמים בזווית של עד 45 מעלות. לטכניקה יש יתרונות וחסרונות. על All-on-4.
תותבות קבועות מחקות לחלוטין את השיניים הרגילות והן הקלות ביותר להתרגלות ולהטמעה. לתקופת שילוב השתל, המטופל משתמש בתותבת נשלפת זמנית, או בהשתלת שיניים בעומס חד פעמי אשר בה נעשה שימוש בתותבת פלסטית שאינה ניתנת להסרה.
חיי השירות של תותבת פלסטית הם שנה אחת. וניתן להחליפה במתכת-קרמיקה או בזירקוניום לאחר ריפוי מוחלט והטמעה של השתלים בלסת התחתונה לאחר 3 חודשים. השתלים עצמם אינם מושפעים מהליך החלפה זה.
במקרה שבו עושים תותבת קבועה על קיבוע בורג, אנחנו מדברים על תותבות הניתנות להסרה על תנאי על גבי השתלים. כתרים אלה ניתנים להסרה על תנאי. והכוונה שניתן להסיר את הכתרים רק על ידי רופא שיניים. המטופל לא יכול להסיר אותו בעצמו. בשיטה זו המטופל ירגיש שהכתרים הן השיניים האמיתיות שלו.
היתרונות של קיבוע בורג הם שניתן להסיר את התותבת במידת הצורך. בניגוד לתותבות מוצקות, שלא ניתן להסירן מבלי לנסר אותן. עם זאת, המורכבות של העיצוב, וכתוצאה מכך, העלות יקרה יותר.
לסת עליונה
חשוב לציין שרקמת העצם של הלסת העליונה הינה פחות צפופה מזו של הלסת התחתונה ולכן יש צורך בשתלים רבים יותר להתקנת כתרים בלסת העליונה – מ-4 שתלים ועד 8 שתלים. כמו כן, זמן ההטמעה ארוך יותר. שתלים בלסת העליונה נרפאים ומוטמעים תוך 6 חודשים. תותבות נשלפות על הלסת העליונה מבוצעות על 4-6 שתלים.
עבור תותבות קבועות על הלסת העליונה , יש צורך להתקין בין 6 ל-8 שתלים. כמו כן, ניתן להתקין תותבת קבועה בלסת העליונה על 4 שתלים בשיטת all-on-4.
התקנה של 6-8 שתלים בצורה הקלאסית היא האופציה הנפוצה והאמינה ביותר בהשתלת שיניים בלסת העליונה. מספר השתלים נקבע על פי נוכחות רקמת עצם וצורת הלסת העליונה. במהלך ריפוי השתלים, המטופל משתמש בתותבות נשלפות זמניות, או ההשתלה מתבצעת בעומס חד פעמי בתותבת פלסטית שאינה ניתנת להסרה.
חיי השירות של תותבת פלסטית הם שנה אחת. ניתן להחליפו במתכת-קרמיקה או בזירקוניום לאחר ריפוי מוחלט של השתלים. על הלסת העליונה לאחר 6 חודשים. השתלים עצמם אינם מושפעים.
כמו גם הלסת התחתונה, על הלסת העליונה אפשר לעשות מבנה קבוע על קיבוע בורג – תותבות נשלפות על תנאי. אך כפי שכבר ציינו, רק רופא שיניים יכול להסיר תותבת עם בורג. היתרונות של קיבוע בורג הם שניתן להסיר את התותבת במידת הצורך. בניגוד לתותבות מוצקות, שלא ניתן להסירן מבלי לנסר אותן. עם זאת, המורכבות של העיצוב, וכתוצאה מכך, העלות יקרה יותר.
השתלת שיניים בכל הפה – שיטת ALL-ON-4
טכניקת All-on-4 (all-on-four) פותחה על ידי חברת Nobel Biocare. שיטה זו הינה התקנה של 4 שתלים על לסת אחת עם עומס סימולטני עם תותב קבוע עם בורג. 2 שתלים קיצוניים ממוקמים בזווית של עד 45 מעלות, מה שמאפשר לעקוף מקומות קשים מבחינה אנטומית: הסינוסים המקסילריים בלסת העליונה ונקודת היציאה של העצב בלסת התחתונה.
בתחילה, טכניקת ה-All-on-4 נחשבה כפחות פולשנית, שכן אין צורך בהשתלת עצם. עם זאת, לתפקוד מוצלח, יש צורך להתקין שתלים ארוכים מספיק דיו, מכיוון ש4 שתלים חייבים לשאת את העומס לכל אורך המשנן. למרבה הצער, לא לכל המטופלים יש את הגובה הנדרש של רכס המכתשית. התקנת שתלים קצרים יותר עלולה להוביל לכך שבגלל העומס המוגבר, אחד השתלים לא ישתרש. ואז ההליך מועד לכישלון. במקרים אלו מוצעים למטופלים שימוש בשיטת All-on-6 (שתלים הכל-על-שש), מכיוון שהתקנת 2 שתלים נוספים מפחיתה משמעותית את הסיכונים.
בדרך כלל לאחר 3-6 חודשים לאחר ההשתלה בשיטת All-on-4 יופיעו רווחים בין התותבות לחניכיים, הליך זה נורמלי, שכן החניכיים מתעצבות מחדש לאחר ההשתלה. לאחר תקופה זו יש צורך לבצע ביסוס מחדש של התותבות הקיימות הזמניות, או להחליף אותן בתותבות קבועות – קרמיקה-מתכת או זירקוניה.
השתלת עצם מה זה?
חשוב לדעת! ככל שיותקנו יותר שתלים, כך גדל הסיכוי שרקמת העצם הזמינה לא תספיק להתקנת שתלים ויש צורך בבנייתה / השלמתה. מחסור בעצם יכול להיות בעובי (עצם דקה מאוד) או בגובה (קרוב לסינוסים המקסילריים בלסת העליונה, עצב בלסת התחתונה).
עם מחסור קל ברקמת עצם בעובי, מתאפשרת השתלת עצם חד-שלבית עם התקנת שתלים, ניתן גם לבצע ניתוח הרמת סינוס (השלמת עצם בחלק האחורי של לסת עליונה).
עם מחסור גדול ברקמת העצם, מבצעים תחילה פעולות להשלמתה (הרמת סינוס פתוחה, דגימת גוש עצם והשתלה), ולאחר 3-6 חודשים, ניתן לבצע את השתלת שיניים בכל הפה. אך כמו כן, במקרה זה, משך הטיפול הכולל יכול לארוך משנה עד שנה וחצי.
כיצד להימנע מהשתלת עצם?
ישנן שיטות מוכחות המאפשרות לשקם באופן אמין שיניים בלסת אחת או בשתיהן ללא פעולות נוספות לבניית רקמת עצם. ראשית, כדאי להזכיר את התנוחות בהן מותקנים השתלים.
בסך הכל, לאדם יש 32 שיניים, 16 שיניים בכל לסת. 2 השיניים הקיצוניות הן שיני בינה, הן אינן נושאות עומס תפקודי, ולכן הן אינן משוחזרות במהלך תותבות. מבין 14 השיניים הנותרות (7 בכל צד), השיניים השישיות והשביעיות הן הבעייתיות ביותר מבחינת שיקום (ספירה מהמרכז). הן ממוקמות קרוב לסינוס המקסילרי בלסת העליונה ולעצב בלסת התחתונה. רק לשיקום השיניים השישית והשביעית יש צורך בניתוחים אוסטאובלסטיים ארוכי טווח.
על פי המלצות איגוד השתלים הבינלאומי ITI – International Team for Implantology, בהיעדר שיניים יש צורך בשיקום המשנן עד השן השישית כולל (12 שיניים בכל לסת). שיטה זו משחזרת לחלוטין הן את תפקוד הלסת והן את האסתטיקה של החיוך. יחד עם זאת, נמנעים סיכונים נוספים הקשורים למיקום קרוב של גורמים החשובים מבחינה אנטומית (כגון: סינוסים מקסימליים ועצבים).
במקרה זה, השתלים ממוקמים בחלק הקדמי של הלסת, ואת החיצוניים באזור השיניים החמישיות. בעתיד, יותקנו עליהן כתרים קבועים. השילוב של כל השתלים לעיצוב אחד מפצה על עומסי לעיסה רוחביים ומבטיח תפקוד מלא של הלסת כולה עם 6 שתלים בלבד בלסת התחתונה ו-6-8 בלסת העליונה.
בעיה נוספת היא חוסר רקמת עצם בעובי (עצם דקה). כדי להימנע מהשתלת עצם במקרה זה, ניתן להשתמש בשתלים דקים. עם זאת, לא כל המערכות מבטיחות שהשתלים הדקים שלהן מסוגלים לעמוד בעומס של תותבות הלסת המלאות. ערבויות כאלה ניתנות על ידי שתלים בעלי סגסוגת מיוחדת של טיטניום וזירקוניום, המאפשרת לשתלים דקים לפעול בצורה רגילה גם באם רקמת העצם דקה.
ולבסוף, עם מחסור ברקמת עצם הן בגובה והן ברוחב, פיתרון אפשרי הינו התקנת שתלים קצרים ודקים, אך בכמויות גדולות יותר. במקום השתלת 6 שתלים סטנדרטיים. יושתלו 8 קצרים. האורך הכולל של השתלים במקרה זה יהיה שווה ערך.
באילו שתלים כדאי לבחור בהשתלת שיניים בכל הפה?
כיום, יש יותר מ-3,000 מערכות שתלים בעולם. יחד עם זאת, לא כולם יכולים להתפאר בהיסטוריה ארוכה של תצפיות וניסויים קליניים ברחבי העולם. יש גם כמה מערכות שתלים, שלמרות מהימנותן, אינן נפוצות במיוחד בישראל. זה יכול להוביל לקשיים במונחים של אספקת רכיבים מקוריים של מערכות השתלים. בהשתלת שיניים בכל הפה מומלץ לבחור רק במערכות שתלים מוכרות בדרך כלל המשמשות רופאי שיניים שונים ועצמאיים.
נקודה חשובה בבחירת מערכת שתלים היא סוג החיבור בין השתל לחניכיים ולסת. דבר זה משפיע על כמה זמן השתל יחזיק מעמד. האמין ביותר כיום נחשב החיבור החרוטי . מכיוון שהוא מסוגל לעמוד בעומסים גדולים יותר בהשוואה לחיבור שטוח.
שתלי טיטניום נפוצים אך קיים שוני ביניהם. רמת טוהר הטיטניום ממנו הם עשויים. הנפוץ ביותר הוא דרגה 4, שהוא טיטניום טהור מבחינה מסחרית. סגסוגות טיטניום בדרגות 1,2,3 נקיות אפילו יותר (אך יקרות הרבה יותר). דרגה 5 – הכי פחות טהורה, והיא עלולה להכיל זיהומים של תכות אחרות (כגון, אלומיניום).
בהשתלת שיניים בכל הפה קיימת גם חשיבות לפני השטח של השתלים. שכן, פני השטח של כל שתל הם טכנולוגיית פטנט ייחודית וקיימת תחרות עזה בין כל יצרן ויצרן. על פני השטח של השתל מתרחשת אוסאואינטגרציה – איחוי השתל עם רקמת העצם. יצרני שתלים רציניים עורכים מחקר רב, המוכיח שהשתלים שלהם משולבים לא רק במצבים סטנדרטיים, אלא גם, למשל, באנשים הסובלים מסוכרת או הפרעות בקרישת הדם.
כמה עולה השתלת שיניים בכל הפה?
למרות העלות הגבוהה לכאורה של השתלת שיניים בכל הפה, הליך זה יכול להיות משתלם יותר מאשר השתלת שיניים חלקית. בנוסף, חיי השירות של השתלים לרוב הם לכל החיים (או לעשרות שנים). לכן, השתלת שיניים מחיר בהיעדר שיניים מוחלט תלוי בסוג המבנה הכתרים (ניתנים להסרה, לא ניתנים להסרה) ובמערכת השתלים אשר נבחרו.
יחד עם זאת, קיימות עלויות נוספות כגון ציוד הקליניקה וזמן עבודת רופא השיניים. אנו ממליצים לכם לבדוק ולהשוות מחירים לא רק בישראל אלא גם בחו"ל. לדוגמא ברומניה, אתם יכולים לחסוך במחיר השתלת שיניים בכל הפה עד כ50% מסך המחיר בישראל. וזאת אף לעיתים עם אותו סוג השתלים והכתרים.
בנוסף, אנחנו במדיקל סי מדברים עברית. כך שההתנהלות כולה (משלב פגישת הייעוץ און ליין) עד לשלב ביצוע ההשתלה מתבצע בעברית.
מעוניינים לדעת עוד פרטים? רוצים לקבל הצעת מחיר בוואטצאפ?
השאירו פרטים באתר או צרו עימנו קשר ישירות בוואטצאפ.