הוצאת נקודות חן

דף הבית » הוצאת נקודות חן

הוצאת נקודות חן

נקודות חן, אלו הן לרוב נגעים קטנים (אך יכולים גם להיות גדולים – בהיקף של מעל 1 ס"מ) על העור נגעי עור אלו מופיעים בדרך כלל בגוונים של חום או שחור. לרוב, נקודות חן אינן מזיקות, אך במקרים מסוימים הן עלולות להפוך לסרטניות או לגרום לאי נוחות אסתטית או פיזית. עקב כך, אנשים רבים מעוניינים בהליך הוצאת נקודות חן.

סוגי נקודות חן

נקודות חן מתחלקות למספר סוגים, וכל אחת מהן מאופיינת בתכונות ייחודיות:

  1. נקודות חן מולדות – מופיעות בלידה או בשנות החיים הראשונות. לרוב הן גדולות יותר מנקודות חן נרכשות, והסיכון להתפתחות מלנומה בהן גבוה יותר.
  2. נקודות חן נרכשות – אלו נקודות חן המתפתחות במהלך החיים כתוצאה מחשיפה לשמש או מגורמים גנטיים. הן מופיעות לרוב בילדות או בבגרות המוקדמת.
  3. נקודות חן דיספלסטיות – נקודות אשר גדולות מהרגיל ובעלות צורה לא סדירה. הן עשויות להיות בעלות צבעים שונים ולעתים קרובות יש להן גבולות לא מוגדרים היטב. נקודות אלו נחשבות כגורם סיכון להתפתחות מלנומה ויש לעקוב אחריהן בקפדנות.
  4. נקודות חן שטוחות – אלו הן נקודות חן אשר אינן בולטות מעל פני העור. הן נראות כמו מעין כתמים כהים או בהירים על פני העור. לעיתים אנשים מתבלבלים בינן לבין נמשים.
  5. נקודות חן בולטות – נקודות חן אשר בולטות מעל פני העור ויכולות להיות חלקות או מחוספסות. לעתים הן עלולות להפריע בפעילות היום-יומית או לגרום לאי נוחות אם הן נחשפות לחיכוך מתמיד. סוג זה אנשים רבים פונים על מנת להסיר נקודת חן בולטת במיוחד באזורים בולטים מבחינה אסתטית.

הסיבות להוצאת נקודות חן

הסיבות להוצאת נקודות חן נעות בין שיקולים בריאותיים לשיקולים אסתטיים:

  • סיבות בריאותיות – הסיבה העיקרית להוצאת נקודת חן מבחינה רפואית היא חשש מהתפתחות סרטן עור, במיוחד מלנומה. נקודות חן אשר מתחילות לשנות את צורתן, גודלן, צבען או מרקמן צריכות לעבור קודם כל בדיקה ואבחון רפואי אצל רופא עור בקופת חולים. רופא עור עשוי להמליץ על הסרת נקודות חן במקרה של חשד למלנומה, גם אם החשד קל בלבד.
  • סיבות אסתטיות – אנשים רבים בוחרים (99% מכלל ההסרות) להסיר נקודות חן משיקולים קוסמטיים, במיוחד כאשר הן ממוקמות באזורים בולטים כמו נקודות חן בפנים, בצוואר, בקרקפת או בידיים. בנוסף, נקודות חן שגורמות לאי נוחות פיזית, כמו חיכוך עם בגדים או תכשיטים, בזמן סירוק השיער וכדומה יש רצון להסירן על מנת למנוע אי נוחות זו.

שיטות להסרת נקודות חן

לפני ביצוע כל הליך של הוצאת נקודות חן יש לגשת לרופא עור בקופת חולים טרם ההסרה על מנת לאבחן את הנקודות. רופא העור יאבחן את הנקודה (לרוב באמצעות דרמוסטוקופ) ויעדכן באם הנקודה אסתטית או שקיים חשד כלשהו. ברוב השיטות אין צורך בביצוע הרדמה מקומית (למעט בחיתוך כירורגי). קיימות מספר שיטות להוצאת נקודות חן, אך כידוע, היעילה והבטוחה ביותר היא הסרה בלייזר. אנו נפרט על כלל השיטות הנפוצות:

  • כריתה כירורגית – זוהי השיטה אשר הייתה הנפוצה ביותר בעבר להוצאת נקודות חן. בהליך זה רופא כירורג כורת את נקודת החן באמצעות סכין מנתחים, כולל מעט עור מסביב לנקודה כדי להבטיח הסרה מלאה. שיטה זו מתאימה במיוחד לנקודות חן גדולות או עמוקות, ונעשית בהרדמה מקומית. לאחר ההסרה, הרופא תופר את המקום, וברוב המחולט של המקרים תישאר צלקת קטנה. הניתוח נחשב מהיר יחסית, אך דורש דיוק כדי להבטיח הסרה מלאה ומניעת חזרה של הנקודת חן.
  • הסרה בלייזר – בשיטה זו אנו עושים שימוש בקרני לייזר מרוכזות אשר משמשות להרס התאים של נקודת החן. השיטה מתאימה למגוון רחב של נקודות חן: קטנות, גדולות, שטוחות בולטות או כאלה הממוקמות אף באזורים רגישים. הליך זה אינו פולשני ואינו מצריך תפרים, וברוב המקרים טיפול אחד יביא לידי תוצאה מיטבית. ההליך מהיר יחסית (אורך כ2 עד 5 דקות לנקודה) וזמן ההחלמה קצר משמעותית משיטות אחרות. כמו כן, בהליך זה אין כמעט כאבים ולא חווה בתוכו דימום.
  • פיליניג (קילוף) כימי – כאן נעשה שימוש בתרכובות של חומצות כימיות לשריפת נקודת החן. שיטה זו פחות נפוצה, ומשמשת בעיקר להסרת נקודות חן שטחיות אצל קוסמטיקאיות רבות. לאחר המריחה של החומצה, נקודת החן מתקלפת ונושרת תוך מספר ימים. אך כמובן, ברוב המקרים הנקודה לא מוסרת לחלוטין. וקרוב לוודאי שהיא תחזור כפי שהייתה לאחר זמן קצר.
  • מחט חשמלית – שימוש בעוצמת חום חשמלי לחיתוך וצריבת נקודת החן. שיטה זו הינה שיטה ישנה וותיקה. היא מתאימה במיוחד לנקודות חן קטנות. ההליך מהיר יחסית ואינו דורש תפרים, אך ברוב המקרים ייתכן שיהיה צורך במספר טיפולים עד להסרה מוחלטת ולמניעת חזרת הנקודה. דבר זה מגדיל את הסיכוי להיווצרות צלקת.
  • הסרת נקודות חן בפלזמה – כאן עושים שימוש בצריבת חום חזקה של פלזמה. נקודת החן נצרבת והתאים בעלי הפיגמנט מוסרים. זוהי שיטה מתקדמת יותר ממחט חשמלית. אך נחותה בהרבה מלייזר. על מנת להסיר לחלוטין יש צורך ב2 עד 3 טיפולים. דבר אשר גורם לפציעה חוזרת ונשנית של האזור המטופל. עקב כך, הסיכוי להיווצרות צלקת או הישארות של סימן עולה.

התאוששות וטיפול לאחר הטיפול

לאחר הוצאת נקודות חן (לא משנה באיזו שיטה נבחרה), חשוב להקפיד על ההנחיות וההמלצות לאחר הטיפול כדי למנוע זיהומים ולהבטיח החלמה מהירה:

  1. היגיינה – יש להקפיד לשמור על האזור המטופל נקי ככל הניתן באופן יומיומי.
  2. הימנעות מחשיפה לשמש – יש להימנע מחשיפה ישירה לשמש ושימוש בקרם הגנה בעל מקדם גבוה. חשוב לדעת! עור חדש רגיש במיוחד לקרני UV.
  3. גירוי ומגע – אין צורך לגעת באזור המטופל (מעבר לכך, זה יכול להזיק יותר מאשר יועיל). אין לגרד או לקלף את האזור המטופל (במיוחד בשלב ההחלמה הראשוני בו נוצר הגלד).

בכללי, אנו מציעים לכם להתייחס לאזור העור המטופל לאחר ההסרה כמו לכל פצע שהיה לכם בעבר ודאגתם לשמור עליו על מנת שלא ייוצרו צלקות או יישאר סימן.

לסיכום

הוצאת נקודות חן זהו הליך נפוץ המבוצע מסיבות בריאותיות ואסתטיות כאחד. חשוב להיבדק על ידי רופא עור בקופת חולים לפני קבלת ההחלטה על ההסרה. כיום יש מגוון שיטות להסרת נקודות חן אך השיטה היעילה, הבטוחה ובעלת התוצאות הטובות ביותר. הינה הסרת נקודות חן בלייזר. שכן בשיטה זו לרוב נקודת החן יורדת בטיפול אחד ולאחר תהליך ההחלמה לא נשארת צלקת. בנוסף, המחיר להסרת נקודת חן בלייזר לא יקר כלל וכלל (ולעיתים אף זול יותר לעומת שיטות אחרות).

רוצים לדעת עוד פרטים לגבי הוצאת נקודות חן? מעוניינים לקבל הצעת מחיר בוואטצאפ? השאירו פרטים באתר או צרו עמנו קשר ישירות בוואטצאפ.

שאלות ותשובות נפוצות

נקודת חן היא נגע עור נפוץ, לרוב בגוון חום או שחור, הנגרם מהתמזגות של תאי עור מיוחדים הנקראים מלנוציטים. ברוב המקרים נקודות החן הן שפירות (לא סרטניות), אך יש לבדוק אותן באופן קבוע באם חלו בהן שינויים.

כדאי לשקול הוצאת נקודת חן באם היא מפריעה מבחינה אסתטית. באם משתנה בגודלה, בצורתה, בצבעה או במרקמה, באם היא מדממת או מגרדת, או באם רופא עור המליץ על כך כצעד מניעתי נגד סרטן עור.

תהליך ההסרה יכול להתבצע במספר שיטות, כגון: ניתוח כירורגי, מחט חשמלית, הסרה בפלזמה, הסרה בלייזר או הקפאה באמצעות חנקן נוזלי. השיטה היעילה ביותר כיום הינה הסרה בלייזר.

באם ההליך מתבצע בחיתוך כירורגי אזי, התהליך עצמו מתבצע תחת הרדמה מקומית ולכן הוא אינו כואב. לאחר מכן, ייתכן שתחושות כאב קלות או אי נוחות יופיעו, אך אלו זמניים וניתנים לטיפול באמצעות תרופות לשיכוך כאבים. לעומת זאת בלייזר, אין כאבים למעט תחושת עקצוץ בזמן הפעולה עצמה (מאוד מזכיר הסרת שיער בלייזר).

בחיתוך כירורגי ב99% מההסרות צלקת יכולה להיווצר, אך לרוב היא בהיקף הנגע. כמו כן, בשאר השיטות למעט לייזר, יש סיכוי גבוה להיווצרות צלקת קטנה או סימן שכן מדובר בסדרת טיפולים (2 עד 3). בלייזר ב95% מההסרות לא נשארת צלקת כלל או סימן.

זמן ההחלמה משתנה בהתאם לגודל ומיקום נקודת החן, וכן לשיטה שבה הוסרה. לרוב, ההחלמה אורכת בין שבועיים עד חודשיים.

דבר זה די נדיר, אך אפשרי. באם ההסרה לא הייתה מוחלטת, ייתכן שחלק מהתאים יישארו ויצמיחו שוב את נקודת החן.

חשוב לבדוק את כל נקודות החן ברמה תקופתית, במיוחד באם קיימת היסטוריה על רקע משפחתי של סרטן עור או אם ישנן נקודות חן לא רגילות. רופא עור יכול לבצע בדיקה מקצועית בקלות ובמהירות ולקבוע אם יש צורך בהסרה מבחינה אסתטית או רפואית.

כן, ניתן להסיר נקודות חן מסיבות אסתטיות, אך יש להתייעץ עם רופא עור בקופת חולים טרם ההליך לוודא שאין סכנה רפואית לנקודות חן.

לקבלת פרטים והצעת מחיר טלפונית - שירות מהיר

לנוחיותכם ניתן גם לפנות ישירות ובמהירות לוואטסאפ שלנו 24/7

מדיקל סי

מדיקל סי - קובעים תוצאות שיא - להתרשמות כנסו

"The Top Of Laser Treatment"

טיפול ביבלות

גילוי נאות, המידע המופיע באתר www.medical-c.co.il לרבות בכל פורום בו נועד להתייחסות כללית בלבד, ואינו לראות בו בכל צורה ועניין, בין במישרין ובין בעקיפין, כייעוץ מכל סוג לרבות אך לא רק אין לראות בו יעוץ רפואי ו/או ייעוץ מקצועי, בנוסף אין לראות במידע חוות דעת רפואית ו/או כל חוות דעת אחרת. מובהר בזאת, כי אין המדובר בתחליף של בדיקות או מומחים וכי אין האמור באתר מהווה תחליף למומחה ו/או רופא ו/או כל ייעוץ רפואי אחר. האתר www.medical-c.co.il הינו פלטפורמה שיווקית המפרסם טיפולים אסתטיים. כלל המרפאות \ קליניקות המופנות ע"י האתר מחובתן ובאחריותן לקבלת כל האישורים הרפואיים לפעילותם ע"פ חוק.

השאירו מספר טלפון ואחד מצוות המומחים יחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן