נגעי עור

דף הבית » נגעי עור

מה זה נגעי עור? המדריך המלא

האיבר האנושי הגדול ביותר הוא העור, איבר זה לא רק אחראי על כיסוי והגנה של השרירים, העצמות והאיברים הפנימיים, אלא אחראי גם על וויסות טמפרטורת הגוף, השתתפות בתהליכים מטבוליים, ואף בשקיעת הדם. המצב הכללי של הגוף יכול להשפיע על העור, השיער והציפורניים.

נגעי עור הם קבוצה גדולה של חיידקים המופיעים על העור בצורות שונות. יבלות, פריחות, שומות, נקודות חן, סרחי עור בפנים ובשאר חלקי הגוף השונים, פלולות וכולי כל אלו כלולים בקטגורית נגעי עור.

המוזרות של נגעי עור היא שנוכחותן הופכת ברורה מהשלבים המוקדמים ביותר. לדבר זה יש יתרון, שכן זה עוזר למטופל באבחון מוקדם ובאפשרות להתחיל בטיפול באופן מיידי. מצד שני, נגעי עור אלו גורמים לאנשים רבים אי נוחות פסיכולוגית קשה (בעיקר מבחינה אסתטית), במיוחד כאשר לא ניתן להעלים במהירות את נגעי העור. אף על פי כן, אבחון וטיפול בכל מחלה דרמטולוגית הם תנאי הכרחי לחזרה לחיים מלאים.

הופעת נגעי עור בגופנו יכולים להיגרם על ידי גורמים רבים. חלקם אופיינים למחלה מסויימת, אך אחרים לעיתים קשה לאבחן ולהצביע על הגורם להופעתם.

נגעי עור הם לרוב תוצאה של מחלות דרמטולוגיות (מחלות עור). בדרך כלל, בנוסף לסוגים שונים של תופעות מופיעים גם אדמומיות, גירוד או נפיחות. נגעי עור יכולים להיות ממוקמים בכל הגוף או להופיע במקום אחד בלבד. לרוב נגעי עור נראים על הפנים, הגב, הידיים, הרגליים והקרקפת. ברגע הופעתם של נגעי עור יש מקום להתייעצות עם רופא עור טרם טיפול.

במאמר הבא תוכלו לראות אלו סוגי נגעי עור הם השכיחים ביותר. לאחר קריאת המאמר תדעו בדיוק להיכן לפנות כאשר נתקלתם ביבלת או תופעה אחרת בעור.

נגעי עור
הסרת נגעי עור

סוגי נגעים בעור

נגעי עור הם סוג של מחלות עור המחולקות לדלקתיות וכאלה שאינן דלקתיות. נגעי עור מכונים באופן מקצועי התפרצויות. לעתים קרובות מאוד, הופעת נגעי עור מאפשרת אבחנה נכונה. הם יכולים להופיע כנגעי עור מרובים בכל הגוף, לעיתים להפיע כנגע עור אחד בודד או להופיע כמקבץ של כמה נגעי עור יחד. לפעמים נגעי עור הם ללא תסמינים, אך לעתים הם מלווים בגרד, נפיחות, צריבה או אדמומיות.

נגעי העור מחולקים ל2 קבוצות: ראשי ומשני.

הקבוצה הראשונה כוללת התפרצויות המופיעות בשלבים ראשונים של מחלה. ונגעי עור אלו הם תוצאה ישירה של הופעת תהליכים פתולוגיים באפידרמיס (שכבת העור העליונה) או בדרמיס (השכבה האמצעית של העור). בקבוצה השנייה שינויים עוריים משניים קשורים בדרך כלל להפוגה של המחלה.

נגע עור משני, בא בדרך כלל בסוף תהליך ההחלמה והוא מתבטא בצורת: צלקת, כיב, גלד, קשקשים וסדקים בעור. יכולות להיות סיבות שונות להופעת נגעי עור אלו. לרוב הם כתוצאה של תגובה אלרגית, זיהום (חיידקי או פטרייתי), מחלה אוטואימונית או גנטית או מגורם גירוי חיצוני. נגעי עור אלו בדרך כלל יראו פיזית על העור וחלקם ניתנים להסרה או טשטוש ע"י טיפול בלייזר.

הטיפולים להסרת נגעי העור גם הם שונים זה מזה. בחלק מהיבלות הנפוצות למשל, משחה למריחה תספיק, לעומת זאת ישנם טיפולים הכוללים כריתה של האזור ומבוצעים על ידי ניתוח בהרדמה מקומית, כמובן גם בשיטות מתקדמות של הסרת נגעי עור בלייזר.

על קצה המזלג, נגעי עור זה מושג כללי לאבחנה עבור מספר רב של מיני "גידולים \ בליטות" פיזיים בעור ובכלל קיימת חפיפה רבה במונחים של רפואת עור למספר רב של תופעות. אנחנו נסביר, באם ניקח לדוגמא נגע עור מסוג קסנטלזמה, זהו נגע עור אשר ניתן לכנותו כיבלות קטנות באזור העפעפיים ומסביב לעיניים. מצד שני לאותן היבלות בשפה המקצועית נקרא להם – קסנטלזמות (ולא יבלות).

סיבות למגוון הרחב של נגעי עור

לעור מבנה מורכב, הוא מכיל בלוטות חלב וזיעה, כלי דם, רקמת חיבור, שומן ותאי אפיתל. לפיכך ישנם סיבות שונות להופעת נגעי עור שונים על העור, וזאת מכיוון:

· הנזק לעור נראה מיד, מה שמקל על זיהוי המחלה וסוג הנגע.

· בחלקים שונים של הגוף, לעור יש מבנה שונה. העור שונה במקומות שבהם יש שיער, באזורים עם רקמה תת עורית מפותחת וכדומה. לכן, הופעות של נגעי עור עשויים להיות שונים זה מזה.

· העור הוא קו ההגנה הראשון מפני גורמים סביבתיים חיצוניים. הוא מושפע ממגוון תנאים פיזיקליים, כימיקלים, קרינת שמש, אבק וכדומה. כל אחד מהגורמים הללו יכול לגרום להופעת נגע שונה.

נציין בפניכם כאן בקצרה את סוגי נגעי העור הנפוצים ביותר:

הסרת סבוריאה דרמטיטיס – מעין פריחה דלקתית (סבוריאה = דלקת) המלווה בהופעת פטריות, קשקשים על העור בדרך כלל באזור אשר קיים בו שיער.

הסרת המנגיומות שרי – נקודות (מעין ציסטות קטנות) אדומות קטנות ובולטות, מופיעות לרוב בחזה ובגב אך יכולות גם להופיע בשאר חלקי הגוף.

הסרת מולוסקום – נקרא גם יבלות מים, מופיע כפריחה המלווה בבליטות קטנות. נפוצה בעיקר אצל ילדים ולצערנו גם מדבקת.

הסרת אקנה בלייזר – נגע העור הכי נפוץ ומוכר. ידוע בשם הפופולארי "פצעוני בגרות", אקנה מתפתחת עקב תהליך דלקתי (סבוריאה) הנוצר מבעיה מצינורות הניקוז של בלוטות החלב בגוף. חשוב לדעת, אקנה זו לא מחלה של "מתבגרים, היא יכולה להופיע בכל שלב בחיים ואף בגיל מבוגר (מעל 60).

הסרת קסנטלזמה בלייזר – נגעים שומניים צהבהבים מסביב לעיניים. לרוב הם מופיעים עקב בעיות של עודף כולסטרול ותהליך לקוי של פירוק וחילוף השומנים בגוף.

סבוריאה קרטוזה – זהו נגע המאופיין בצמיחה איטית ובהדרגה. מתחיל כנקודה או כתם שטוח ולאט לאט צומח לידי בליטה. נגע עור זה הוא גם דוגמא טובה לשימוש במושגים חופפים מכיוון שהוא מופיע כסוג של יבלת, פלולה, שומה וכדומה.

פיברומה – זהו נגע המופיע במעין בליטה קשה (שכיח יותר) או רכה. יופיע כנגע בודד או במקבץ צפוף של נגעים. הנגע לרוב יהיה בגוון העור.

הסרת נקודות חן בלייזר – נגע העור הנפוץ ביותר והמוכר ביותר. מאופיין כנקודה שטוחה או קצת בולטת בעל גוון שחור, סגול, חום או כחול.

הסרת שומות בלייזר – נגע עור נפוץ מאוד. נקראת גם נבוס. שומה מאופיינת בכך שהיא בולטת בדרך כלל בעלת צבע כהה לעומת גוון העור הרגיל.

ציסטה – זוהי בליטה היכולה להופיע בתוך העור ומחוצה לו. הציסטה מאופיינת כגוש שומני וקיימת אפשרות להתפתחות דלקתית. לכן יש חשיבות להסיר אותה טרם הופעת הדלקת.

הסרת נמשים – אותם כתמי שמש המוכרים לכולנו אך לא מופיעים אצל רובנו. אותם נמשים בדרך כלל יופיעו בהדגשה בעונות האביב והקיץ בהם החשיפה לשמש מוגברת.

הסרת כתמי פיגמנטציה – אלו נגעים שטוחים אשר יכולים להופיע ככתמים בהירים או כהים. כתמים אלה יכולים להיות מולדים או נרכשים.

סרחי עור בפנים – סרחי עור בפנים הם נגעי עור המופיעים על העור כגבשושיות בגדלים שונים, ניתן להסיר את סרחי העור האלה היטב בעזרת לייזר במגוון המרפאות שלנו.

במאמרים הבאים תוכלו לראות אלו סוגי נגעי עור הם השכיחים ביותר ולקבל הסבר יותר מפורט עליהם. לאחר קריאת המאמרים תדעו בדיוק להיכן לפנות כאשר נתקלתם ביבלת או כל תופעה אחרת בעור.

כיצד מטפלים בסוג נגעי העור הללו? ישנם כמה דרכים.

כריתה כירוגית – טיפול אצל רופא מוסמך שמבצע כריתה של האזור עם סכין מנתחים. החיתוך נעשה כמובן בהרדמה מקומית ללא כאב. לאחר הכריתה תופרים את המקום, העור יחלים מאליו לאחר כמה שבועות.

חיתוך חיצוני – שיטה נוספת היא לחתוך את החלק העליון של השומה או נקודת החן. מדובר על החלק הבולט מעל פני העור. את החלק הפנימי יותר מסירים על ידי צריבה של האזור.

הסרה בלייזר – עם התפתחות טכנולוגיית הלייזר צצו אפשרויות טיפול בלייזר שלא היו נחלת העבר. כיום האפשרויות הניתנות לטיפול בלייזר הינם לא רק טשטוש קמטים, נגעים בכלי דם, פיגמנטציה והסרת שיער. אלא כיום ניתן גם באמצעות טיפול הלייזר לבצע: הסרת דליות, טיפול באקנה, פסוריאזיס, הצערת עור, מיצוק העור והסרת קעקועים ובכלל הטיפול בלייזר מכסה מגוון רחב של נגעי עור. וטכנולוגיית הלייזר נחשבת כיעילה ביותר הן לסוג של נגעי עור ראשיים והן לסוג של נגעי עור משניים. אף על פי כן, יש לזכור שטיפולי לייזר עלותם גבוהה (לעומת טיפולים כגון, קרמים, תכשירים ותרופות סבתא). אך היתרונות שלהם, כמו פישוט הליכי הטיפול, יעילות הטיפול (כמעט ללא כאבים), משך החלמה קצר והכי חשוב כמעט ללא השארת סימנים (צלקות) מתקזזים מעלותם הגבוהה.

נגעי עור שאלות ותשובות

המכשיר העיקרי בו משתמש רופא עור לבדיקת נגעי עור לפני הסרתם הוא דרמטוסקופ. הדרמטוסקופ מורכב מעדשה מגדילה ומקור אור לשיפור הנראות של המבנים התת-עוריים. הליך הבדיקה עם דרמטוסקופ נקרא דרמטוסקופיה . שיטת אבחון זו מאפשרת לרופא עור מנוסה להעריך חזותית ולאבחן את אופי הנגעים בעור בהגדלה של עשרות מונים.

מהי השיטה הטובה ביותר להסרת נגעי עור?

נגעים בעור עלולים להיות לא נוחים ולגרום לסיכונים בריאותיים חמורים. עם זאת, לא כל הרופאים ממליצים על פיתרון כגון ניתוח כירורגי. שכן, קיים רבים חשש לסיכוני זיהום, דימומים והיווצרות צלקות לא אסתטיות. כיום, השיטה הנחשבת כיעילה ביותר הינה הסרת נגעי בלייזר. הסרה בלייזר עצמה (ולא רק בנגעי עור) נחשבת נקיה מחסרונות ויש לה את היתרונות הבאים על פני שיטות רבות אחרות:

  • הסרת נגעי עור בלייזר היא פחות טראומטית, שכן לא קיים מגע ישיר בין "המכשיר" לעור.
  • לקרן הלייזר יש אפקט סטרילי, דבר זה מקטין את הסבירות לזיהום באזור המטופל.
  • הלייזר "אוטם" את הכלי הדם מיד לאחר הסרת נגע העור, מה שממזער את תופעת הדימום.
  • הסרה בלייזר ניתנת להתאמה אישית. דבר אשר מאפשר לשלוט באופן מלא על האזור ועומק החדירה בעור, כך שהרקמות הבריאות מסביב אינן מושפעות.
  • הסרת נגע עור בלייזר ללא צלקות.
  • הלייזר נחשב בטוח להסרת נגעי עור במקומות רגישים כגון, העפעפיים, הפנים, הצוואר וכו'.

רבים מעדיפים את הלייזר להסרת נגעי עור בפנים ובאזורים פתוחים אחרים בגוף, שכן השיטה מאפשרת לשמר את האסתטיקה מבלי התפתחות צלקות. בהשוואה לשיטות הכירורגיות הרגילות, לשיטה זו יש תועלת משמעותית.

בהתייחסות להסרה בלייזר, כל נגעי העור השטחיים כגון: פפילומות, קרטומות וכו', כמו גם נגעי עור קטנים מוסרים לרוב ללא היווצרות צלקות וסימנים על העור. יחד עם זאת, הסרת נגעי עור גדולים, עלולים להישאר עקבות של היפופיגמנטציה או צלקות לבנבנות עדינות (אשר בקושי נראות). בכל מקרה, טרם ההסרה יש לשקול קודם בין התוצאה האסתטית של הטיפול לבין יעילותו. המשמעות היא שככל שנגע העור אשר מוסר רחב יותר ועמוק יותר, כך הסבירות להישנות נמוכה יותר. לעומת זאת, הסרה שטחית מינימלית היא תמיד תוצאה אסתטית אידיאלית, הסרה מהירה, ללא צלקת, אך קיים סיכוי (נמוך, אבל קיים) שהנגע יחזור חלקית.

בעת ביצוע הסרת נגע עור בלייזר אין צורך בהרדמה. והטיפול נחשב כמעט ללא כאבים. למעט תחושת עקצוץ וחום.

במהלך הימים הראשונים לאחר הטיפול, ייווצר גלד (קרום) בצבע חום כהה במקום בו היה הנגע אשר אותו הקרום יורד לאחר כ-2-3 שבועות (תלוי בגודל הנגע). ובתוך 1-3 חודשים אזור ההסרה יקבל את גוון העור רגיל. חשוב כמובן לשמור על מקום ההסרה לאחר הטיפול. לא לגרד או לשפשף, לקלף, לשזף וכדומה על מנת למנוע פגיעה בתהליך ההחלמה והיווצרות של צלקות.

אתם סובלים מנגעי עור? לקביעת תורים וייעוץ חייגו עכשיו 072-3929971

אהבתם? שתפו

לקבלת פרטים והצעת מחיר טלפונית - שירות מהיר

לנוחיותכם ניתן גם לפנות ישירות ובמהירות לוואטסאפ שלנו 24/7

מדיקל סי

מדיקל סי - קובעים תוצאות שיא - להתרשמות כנסו

"The Top Of Laser Treatment"

טיפול ביבלות

גילוי נאות, המידע המופיע באתר www.medical-c.co.il לרבות בכל פורום בו נועד להתייחסות כללית בלבד, ואינו לראות בו בכל צורה ועניין, בין במישרין ובין בעקיפין, כייעוץ מכל סוג לרבות אך לא רק אין לראות בו יעוץ רפואי ו/או ייעוץ מקצועי, בנוסף אין לראות במידע חוות דעת רפואית ו/או כל חוות דעת אחרת. מובהר בזאת, כי אין המדובר בתחליף של בדיקות או מומחים וכי אין האמור באתר מהווה תחליף למומחה ו/או רופא ו/או כל ייעוץ רפואי אחר. האתר www.medical-c.co.il הינו פלטפורמה שיווקית המפרסם טיפולים אסתטיים. כלל המרפאות \ קליניקות המופנות ע"י האתר מחובתן ובאחריותן לקבלת כל האישורים הרפואיים לפעילותם ע"פ חוק.

השאירו מספר טלפון ואחד מצוות המומחים יחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן