ישנם סוגים רבים של נגעי עור אצל ילדים, חלקם שייכים למשפחת היבלות המוכרת אחרים הם זיהומי עור טפיליים ועוד.
כשמדובר בילדים, פעמים רבות הנגיף גורם לגירודים שלילדים קשה להתמודד אתם ויותר מכך, אין טיפול תרופתי מתאים לנגיפים הללו.
בשורות הבאות תוכלו לראות מהם ארבעת הקטגוריות של נגעי העור אצל ילדים וכיצד נראה האזור הנגוע.
דלקות עור ויראליות
הקטגוריה הזו מתייחסת לכל הדלקות המופיעות כפריחה בעור, כמו למשל, יבלות, הרפס או פריחה חוזרת של האבעבועות רוח שהן למעשה נגיף אחר השייך לקטגוריית הדלקות.
הרפס מופיע בדרך כלל באזור הישבן או בכל מקום אחר בגוף באופן מרוכז. הנגיף מפתח על העור אדמומית קטנות שמהר מאוד הופכות מוגלתיות. לאחר תקופה קצרה הן נעלמות מעצמן.
היבלות לעומת זאת הן מטרד קל יותר אצל ילדים. הן נוטות להעלם מעצמן לאחר תקופה. במידה ואתם רואים שהיבלת מסרבת לזוז, תוכלו ללכת לרופא ולבצע הסרה של היבלת בעזרת חנקן (אם מדובר על ילד גדול שיכול לסבול את הכאב) או בעזרת המשחות והתכשירים המצויים כיום.
פריחות בעור
בקטגוריה של פריחות ניתן למצוא שלל תופעות מוכרות ולא נעימות בעליל. חזרת, אבעבועות רוח, חצבת ועוד.
חצבת אצל ילדים נחשבת אחת המחלות המדבקות ביותר. התסמינים מופיעים רק לאחר 10 – 12 יום לאחר ההדבקות, מה שגורר סיכון גבוה להדבקות של ילדים אחרים, כאשר הילד וההורים אינם מודעים לנגיף. הסימפטומים למחלה הינם אדמומית בעיניים ושיעול.
מבחינת טיפול אין תרופה מסוימת שמעלימה את הנגיף, רוב התכשירים המצויים כיום מסייעים בהפחתת הסימפטומים אך לא מעלימים את הנגיף לחלוטין.
וכעת לאבעבועות רוח. אין הורה שלא מכיר את תופעת הפריחה הלא נעימה אצל הילד הסובל מגירודים קשים. למעשה, אין תרופה או משחה מסוימת שגורמת לפריחה להעלם, לרוב לאחר 10 – 20 יום הפצעים עוברים והעור מחלים. הנגיף נחשב מדבק מאוד בקרב ילדים, ומשום כך חשוב להקפיד על מקלחות כמה פעמים ביום בתקופת הפריחה כדי למנוע התפשטות או זיהום שעלול לגרום להחמרת הפצעים.
ישנם עוד סוגים רבים של פריחות, הדוגמאות שהבאנו הן השכיחות ביותר בקרב האוכלוסייה.
זיהומים פטרייתיים
הקטגוריה השלישית הינה זיהומים פטרייתיים. פטריות העור מתפתחות בשכבות העליונות של העור, וכמו להכעיס הן צצות דווקא במקומות בהן יש לחץ, כמו למשל, בין בהונות האצבעות, בין הציפורן לאצבע ועוד. הלחץ המופעל על הפטריה גורם לגירוי ברמות שונות. (תלוי מה עומק הפטריה)
הטיפול בפטריות נעשה במגוון דרכים בהתאם להחלטת הרופא. ישנם סבונים מיוחדים להסרת פיטריות או טיפות הניתנות בכמות קטנה למשך 4 – 8 שבועות. חשוב לקחת בחשבון שפטריות עלולות לחזור והטיפול עלול להתארך מעבר למצופה.
לסיכום, נגעי עור אצל ילדים נפוצים בשלושה צורות. דלקות עור ויראליות, פריחות ופטריות זיהומיות. ברוב המקרים הנגיף נעלם לבד ואין טיפול תרופתי למעט יבלות ופטריות.
כמו כן נגע עור נפוץ מאוד אצל ילדים הינו מולוסקום, ברוב המקרים במקרה של מולוסקום הנגיף נעלם לבד לאחר תקופה (בין שנה לשנתיים) ואין טיפול תרופתי למעט יבלות ופטריות. חשוב לנו לציין, מולוסקום ניתן להסיר בלייזר אצל ילדים מגיל 13 ומעלה. אך תוך ידיעה שהסרת מולוסקום בלייזר הינה רק של הנגעים ולא של הנגיף בגוף. אך לרוב, לאחר הסרה מוחלטת הנגעים אינם חוזרים.