קונדילומה תסמינים

דף הבית » קונדילומה תסמינים

קונדילומה תסמינים - כל המידע על קונדילומה | יבלות באברי המין

יבלות מסוג קונדילומה תסמינים של וירוס הפפילומה האנושי (HPV) על גבי העור בצורה של נגעים קטנים בעלי גוון העור או כהה יותר. בדרך כלל, קונדילומות מתרחשות סביב פי הטבעת, על איברי המין, הערווה, הירכיים הפנימיות, על הקרום הרירי של השופכה, הנרתיק וצוואר הרחם. הופעת יבלות אלו נגרמת מפעילות HPV כאשר ההגנה של הגוף נחלשת מכל סיבה שהיא.

קונדילומה, או בשפת העם – יבלות באברי המין (Genital Warts), קונדילומה הינה אחת ממחלות המין הנפוצות והמדבקות ביותר בעולם המערבי, אשר משפיעה על מיליונים רבים של אנשים ברחבי העולם מידי שנה. בפועל, בעולם הרפואה קיימת הערכה שרובם המכריע הן של גברים והן של נשים הפעילים מינית ייחשפו בשלב כזה או אחר לנגיף הפפילומה האנושי (Human Papillomavirus – HPV), אשר הוא זה הגורם ליבלות מסוג קונדילומה. אך יחד עם זאת, חשוב לדעת שלא כל חשיפה לנגיף תוביל להופעת יבלות באיבר המין אשר נראות לעין. הסטטיסטיקה אומרת שרק ל10% – 20% מכלל אלה הנושאים את הנגיף. אכן בפועל יופיעו היבלות.

באם אתם שואלים את עצמכם, מהו אותו נגיף הפפילומה. אזי, נגיף ה-HPV הוא שם מאוד כללי למשפחה מאוד גדולה אשר לה יותר מ-200 זנים שונים. אך אף על פי שלוירוס הפפילומה יש כל כך הרבה זנים. בפועל קונדילומה נגרמת ספציפית על ידי 2 זנים (זנים 6 ו-11) הנחשבים לרמת "סיכון נמוך" להתפתחות סרטנית. זאת בניגוד לזנים אחרים של HPV (כגון זנים 16 ו-18) אשר נחשבים לרמת "סיכון גבוה" להתפתחות סוגי סרטן שונים, כמו סרטן צוואר הרחם (אצל נשים).

כפי שכבר ציינו, התסמינים של קונדילומה מתבטאים בהופעת נגעי עור (יבלות) במיקום של איברי המין החיצוניים (הפין, הפות, שק האשכים), פי הטבעת, ירכיים, מעל המפשעה ולעיתים גם בתוך הנרתיק ועל צוואר הרחם. יבלות קונדילומה יכולות להופיע כיבלת בודדת או כמקבץ יבלות, הן יכולות להופיע בגדלים ובצורות שונות, רוב אלה אשר יצאו להם אותן היבלות יתארו יבלת קונדילומה כמעין כרובית קטנה. למרות שקונדילומהברוב המקרים אינה בעלת סיכון מבחינה רפואית, היא עלולה לגרום לעיתים רחוקות לאי נוחות פיזית מסויימת (כמו גירוד או צריבה), אך היא בעיקר יכולה להיות בעלת השפעה נפשית (סטרס, בושה) לאלו אשר סובלים ממנה. זאת בשל דבר ראשון שהיא נחשבת כמחלת מין, ודבר שני מבחינה אסתטית (יבלות לא אטרקטיביות על איבר המין או סביבו) כמו גם שקונדילומה מצביעה על נוכחות וירוס הפפילומה, דבר אשר מעיד על כך שאותו האדם יכול להדביק אנשים אחרים.

באם אתם מוצאים משהו אשר מעלה חשד לתסמינים של קונדילומה. אזי בשלב ראשון יש לגשת לרופא עור בקופת חולים לטובת אבחון. רופא העור יקבע במדויק את המאפיינים של הקונדילומה, ימליץ על הטיפול הראוי וייתן המלצות למניעה שלה או התפתחות שלה.

במאמר זה אנו נספק לכם מידע מקיף ומפורט על קונדילומה, תוך שימת גדש על דרכי הזיהוי, כיצד נדבקים, מה הם הסיכונים הפוטנציאליים, אפשרויות הטיפול וההסרה השונות והחשיבות במניעתה. אך חשוב לנו שתיקחו נשימה ותבינו שאין כל בושה בקונדילומה. מעבר לכך, ניתן להסיר קונדילומה בצורה יעילה מאוד ובמהירות (וברוב המקרים אף לצמיתות).

קונדילומה
קונדילומה

איך לזהות קונדילומה?

באם הבחנתם לפתע בנגעים מסויימים על איבר המין או בסביבתו. אזי תוכלו בעצמכם בשלב ראשון לזהות באם אכן מדובר בקונדילומה לפי הסימנים הבאים:

  • מיקום – קונדיולמה אצל גברים, לרוב תמצאו יבלות אלו על הפין (גוף הפין, העטרה, גזע הפין), על שק האשכים, במפשעות וסביב פי הטבעת. פחות שכיח המצאותן גם בתוך פי הטבעת או בפתח השופכה, ובמקרים עוד יותר נדירים הן יופיעו בחלל הפה (זאת כתוצאה ממין אוראלי). אצל נשים, יבלות אלו מופיעות לרוב על השפתיים החיצוניות והפנימיות של הפות, בנרתיק, על צוואר הרחם, סביב פי הטבעת ובמפשעות.
  • מראה – יבלות אלו לרוב מופיעות (בתחילה) כמעין בליטות קטנות, בשרניות, רכות למגע, בעלות גוון העור או מעט כהות או בהירות יותר. לעיתים (במיוחד בשלב הראשוני) הן מופיעות כנגעים שטוחים וקטנים מה שמקשה להבחין בהן, בשלב מתקדם יותר הן גדלות עוד ועוד ומתחברות למעין נגע בולט לעין דמוי כרובית.
  • גודל – גודלן של יבלות קונדילומה משתנה מיבלת אחת קטנה של מילימטרים בודדים ועד למספר יבלות גדולות אשר יכולות להגיע להיקף של כמה סנטימטרים.
  • תסמינים נוספים – ברוב המקרים היבלות לא גורמות לגירוי או כאב כלשהו. יחד עם זאת, במקרים (די נדירים) הן עלולות לגרום לגרד, אי נוחות, צריבה או דימום קל. זאת לרוב לאחר חיכוך במגע.
  • זמן הופעה – לוירוס ההפילומה יש זמן דגירה. לכן קונדילומה מופיעה לרוב לאחר מספר שבועות ועד מספר חודשים לאחר הדבקה, אך חשוב לדעת שקיימים מקרים בהם תקופת הדגירה יכולה להיות ארוכה יותר, ברמת שנים.

באם אתם חוששים שיש לכם קונדילומה, אזי לגבי אבחון של קונדילומה לכך יש לגשת נעשה לרופא/ה (גניקולוג/ית, אורולוג/ית, רופא/ת עור ומין או רופא/ת משפחה) הרופא באמצעות בדיקה גופנית והסתכלות פיזית בנגעי העור יכול די בקלות לאבחן באם מדובר בקונדילומה או בסוג אחר של נגעים. במקרים לרופא קיים ספק באבחנה, או באם קיים חשד לנגע טרום-סרטני או סרטני חס וחלילה, אזי הוא יפנה לבדיקת ביופסיה לצורך בדיקה פתולוגית.

גורמים לקונדילומה

כפי שכבר ציינו לפני, הגורם לקונדילומה הינו וירוס הפפילומה. וירוס זה חודר לגוף בעיקר באמצעות מגע מיני במהלך כל סוג של יחסי מין. למרבה הצער, אפילו קונדומים אינם מגנים באופן מוחלט מפני הידבקות. שכן הנגיף יכול להיות ממוקם באזורים אחרים בעור אשר הקונדום אינו מכסה אותם. בנוסף, וירוס הפפילומה יכול אף לעבור מאם נגועה לתינוק במהלך הלידה. בנוסף, הדבקה אף מתבצעת דרך חפצים הנפוצים בשימוש משותף כגון: מגבות, סכו"ם וכדומה. כמו גם הידבקות יכולה להתבצע במקומות ציבוריים כגון: בריכות שחייה, סאונות, מועדוני כושר וכדומה. לכן קיימת חשיבות להקפיד על כללי היגיינה נאותה.

חשוב לדעת! קונדילומה תסמינים אינם מופיעים מיד. שכן קיימת תקופת דגירה הנעה בין מספר שבועות ולעיתים אף מספר שנים. ישנם מספר גורמים המגבירים את הסיכון ליבלות באברי המין כגון:

  • קיום יחסי מין ללא אמצעי הגנה.
  • יחסי מין עם מזדמנים עם פרטנרים שונים.
  • ירידה במערכת החיסונית עקב מחלות שונות.
  • תזונה לקויה וחוסר ויטמינים.
  • מתח כרוני ועומס עבודה מוגבר.
  • נוכחות של מחלות מין אחרות.
  • אי עמידה בכללי היגיינה נאותה ציבורית ואישית.
  • חוסר איזון הורמונלי.
  • הריון.
  • נטילת גלוקוקורטיקוסטרואידים.
HPV
HPV

קונדילומה תסמינים

במהלך תקופת הדגירה לאחר הידבקות, וירוס הפפילומה אינו סימפטומטי. כך אין לקונדילומה תסמינים. עם הזמן, מתחילות לצאת היבלות אשר קטנות ולעיתים המראה שלהן עשוי לא להפריע לאותו האדם שנדבק כלל. אבל ברגע שרמת החסינות בגוף יורדת, עשויות להתפתח עוד ועוד יבלות מסוג קונדילומה. והיבלות הקטנות יכולות לגדול. וירוס הפפילומה מתבטא בתסמינים הבאים:

  • הופעת יבלות \ נגעי עור באזור איברי המין והמפשעה.
  • תחושת גירוד וצריבה באזור המפשעה ובאיברי המין, במיוחד במגע עם תחתונים.
  • ריח לא נעים \ מוזר מאזור המפשעה.
  • כאב מסויים החוזר על עצמו במהלך קיום יחסי מין.
  • תחושת צריבה במהלך הטלת שתן.

באם אתה מבחין בקונדילומה תסמינים, יש לגשת לרופא עור בהקדם. אל תנסה לטפל או להסיר את הקונדילומה בעצמך!! אתה עלול ליצור נזק בלתי הפיך ולעורר זיהום. קונדילומה כשלעצמה הינה פגם אסתטי בראש ובראשונה. אך יש לבצע הסרת קונדילומה באופן מקצועי ובמכשור מתאים.

האם קונדילומה מסוכן?

הסירו דאגה מליבכם, יבלות קונדילומה הינן נחשבות כבעלות סיכון נמוך (בעיקר זנים 6 ו-11) להתפתחות בעיה רפואית כלשהי, קונדילומות אלו יבלות אשר בדרך כלל שפירות (לא סרטניות) ואינן מהוות סיכון בריאותי משמעותי בפני עצמן. ברוב המוחלט של המקרים קונדילומה הינה בעיה אסתטית אשר יכולה מאוד לפגוע בביטחון העצמי הן של גברים והן של נשים. אף על פי הנ"ל, יש לזכור כמה דגשים כגון:

  1. זנים מסוכנים – הידבקות בוירוס הפפילומה באמצעות אחד מהזנים הגורמים לקונדילומה גואם להעלאת הסיכון להידבקות גם בזנים אחרים של הנגיף, אשר חלקם יכולים להיות בעלי סיכון גבוה להתפתחות סרטן.
  2. סיכון נמוך לממאירות – במקרים נדירים ביותר, יבלת קונדילומה עלולה לעבור שינוי בתאים הגורמים לסרטן.
  3. הדבקה – יבלות קונדילומה כשלעצמן אינן מדבקות. אך כאשר הן קיימות וממשיכות להתפתח. אזי זה מצביע על כך שוירוס הפפילומה קיים בגוף ולכן סיכוי ההדבקה לאדם אחר הינו גבוה מאוד.

אז התשובה לשאלה באם קונדילומה מסוכנת, אזי התשובה הנכונה הינה שלמרות שהיבלות עצמן לרוב אינן מסוכנות, קיימת חשיבות לאבחן ולטפל בהן. אצל גברים הסיכוי לבעיה רפואית כלשהי הינו נמוך מאוד (כולל סרטן), אצל נשים הסיכון עולה. לכן יש צורך בבדיקות סקר כמו משטח פאפ (Pap smear). לצורך איתור מוקדם של שינויים כלשהם במבנה התאים אשר עלול להעיד על בעיה רפואית מסויימת.

אבחון יבלות באיבר המין

אבחון קונדילומה הינו דבר די פשוט לרופא עור בקופת חולים. לרוב לרופא עור מספיק לערוך בדיקה חזותית, שכן קונדילומה תסמינים יש מאפיינים יחודיים. במידת הצורך, באם הרופא לא בטוח שאכן מדובר בקונדילומה (לעיתים ניתן להתבלבל בין קונדילומה לאנגיוקרטומה), במקרה כזה רופא העור יכול לבצע בדיקה עם חומצה אצטית או באמצעות דרמטוסקופיה.

  • בדיקת חומצה אצטית – שימון הריריות בתמיסה חלשה של חומצה אצטית לזיהוי אזורים פתולוגיים.
  • דרמטוסקופיה – זוהי היא שיטה ויזואלית לאבחון תצורות עור באמצעות דרמטוסקופ ומחשב.

אם יש חשד להופעת קונדילומה עם הפרעות בריאותיות נוספות, מבוצעות בדיקות אבחון נוספות על מנת להבהיר את סוג הזן של נגיף הפפילומה כגון:

  • בדיקת HPV באמצעות PCR לקביעת כמות הנגיף ואיזה מספר זן.
  • urethroscopy – בדיקה של מצב רירית השופכה באמצעות אנדוסקופים אנדורתרליים מיוחדים.
  • קולפוסקופיה מורחבת – בדיקת צוואר הרחם באמצעות קולפוסקופ וביצוע בדיקה עם חומצה אצטית ובדיקת שילר.
  • סיגמואידוסקופיה – זוהי שיטת מחקר אנדוסקופית לאבחון מצב הקרום הרירי של פי הטבעת וחלק מהמעי הגס הסיגמואידי.
  • אנוסקופיה – בדיקה של פי הטבעת, המתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד – אנוסקופ.
  • אימונוגרמה – מחקר של מצב מערכת החיסון.
  • בדיקות למחלות מין , HIV , עגבת וכדומה.

סוגי קונדילומה תסמינים

קונדילומות מחולקות למספר סוגים:

  • אנדופיטי – יבלת הגדלה בחלק הפנימי של הרקמות.
  • exophytic– יבלת הגדלה בחלק החיצוני של הרקמות.
  • קונדילומה ענקית Buschke-Levenshtein – זהו מוקד גדול של קונדילומות גדולות.

קונדילומות גם מחולקות לסוגים: מחודדות, שטוחות, רחבות וכדומה. בהתבסס על המיקום בגוף, ניתן לחלק אותם בנוסף כקונדילומות של:פי הטבעת, גניטליות ואנוגניטליות.

קונדילומה תסמינים
קונדילומה תסמינים

האם קונדילומה מדבקת?

אף שהתשובה לשאלה זו היא קצת יותר מורכבת. אבל למען הסר ספק (בטרם נסביר) אזי התשובה הינה חד משמעית – כן, קונדילומה יכולה להיות מדבקת מאוד. אך באם נסביר יותר לעומק אזי יותר נכון להגיד שוירוס הפפילומה האנושי הינו מאוד מאוד מדבק. ואילו יבלות הקונדילומה הינן סימפטום של וירוס זה אשר מצביעות על נוכחותו של הנגיף. לכן ניתן לומר שקונדילומה מדבקת. ככלל, דרכי ההדבקה העיקריות הינן:

  • מגע מיני: זוהי דרך ההדבקה השכיחה ביותר. בפועל מתרחשת עקב מגע ישיר של עור בעור במהלך יחסי מין.
  • מגע עורי: דרך הדבקה שחשוב לדעת, שגם במגע של עור בעור באופן תדיר (גם ללא קיום יחסי מין מלאים לדוגמא) מגע זה עלול להוביל להדבקה.
  • הדבקה עצמית: ניתן להדביק אזורים אחרים באזור איבר המין והמפשעה כאשר אתם נוגעים ברקמות העור אשר נגוע ומעבירים ישירות לרקמות עור סמוכות (דבר אשר נפוץ מאוד אצל גברים אשר מגלחים את אזור איבר המין והמפשעה).

חשוב מאוד לדעת!! אתם יכולים להידבק ולהדביק גם כאשר היבלות אינן כלל נראות לעין או קיימות. שימוש בקונדום מפחית בצורה יעילה את הסיכון להידבקות, אך כמובן שהוא אינו מונע את האפשרות לחלוטין, זאת מפני שנגיף הפפילומה יכול להימצא גם ברקמות עור אשר הקונדום אינו מכסה.

נתון חשוב נוסף, שיעור ההדבקה בוירוס הפפילומה האנושי גבוה מאוד, ההערכה היא שרוב (80% – 90%) האנשים אשר פעילים מינית יידבקו בזן כלשהו של HPV (ויש לו מעל 200 זנים) בשלב כלשהו בחייהם, אך נתון מעניין נוסף, שרק אצל חלק קטן (ההערכה היא 10% – 20%) יופיעו היבלות מסוג קונדילומה.

טיפול ביבלות על איבר המין

חשוב לדעת! יבלות מסוג קונדילומה כמעט באופן מוחלט לא עוברות מעצמן. לאחר אבחון, ייתכן ורופא העור ירשום טיפול שמטרתו חיזוק המערכת החיסונית ומשחה להסרת היבלות (קונדילוקס). אך לצערנו הטיפולים המוצעים בקופות החולים הינם מפושטים ולא ממוקדים. לכך גם מוסיפה העובדה שקונדילומה יכולה להתפתח בדרכים נוספות שהן:

  • צמיחת יבלת בודדת שלאחר זמן מה נבחין בעוד מספר יבלות נוספות.
  • היבלות צומחות באזורים נסתרים מן העין.
  • הופעת יבלת במקום אחד וגדילתה.
  • צמיחה פעילה של מספר יבלות במקביל.

בהתאם לתרחיש הצמיחה, גם אופי הטיפול עשוי להשתנות.

שיטות שמרניות לטיפול בקונדילומה

שיטות שמרניות מכוונות להפחתת הסיכון להתפתחות המחלה, להפחתת קונדילומה תסמינים, להישנות המחלה ולהשגת ההפוגה הארוכה ביותר. שיטות אלו הן:

  • אימונותרפיה – לשמירה על הגנת הגוף.
  • טיפול מקומי בתרופה מיוחדת (משחה) הגורמת להפסקת חלוקת התאים הפגועים ולנמק של קונדילומות.
  • טיפול באינטרפרון – מקומי או מערכתי.
  • שמירה על אורח חיים בריא, תזונה בריאה, עיסוק בספורט ורמת היגיינה נאותה.

משחה לקונדילומה

לרוב, הרופא ירשום לכם משחה לקונדילומה במקרים בהם טיפול ראשוני בחנקן נוזלי לא הביא להסרת קונדילומה. הטיפול בקונדילומה באמצעות משחה נחשב די טורדני ולא נעים. שכן יש לחזור על הפעולה מספר פעמים ביום לתקופה ארוכה. ולאחר כל החלה קיימת תחושת אי נוחות המאופיינת בצריבות בעור וגירוד. כיום קיימים מספר משחות (או תמיסות) הניתנים אך ורק על ידי מרשם מהרופא עבור טיפול בקונדילומה בבית:

  1. פודופילוטוקסין (Podophyllotoxin, שם מסחרי – קונדילוקס / Condylox): זוהי תמיסה אשר גורמת להרס רקמות היבלת. אופן הטיפול הינו מריחה פעמיים עד ארבע פעמים ביום למשך 3 ימים רצופים, ולאחר מכן הפסקה שלמספר ימים. יש לבצע זאת במספר מחזורי טיפול כאלה (בדרך כלל עד 4-5 מחזורים ). חשוב מאוד למרוח בזהירות רק על היבלות עצמן ולהימנע ממגע עם עור בריא או פצעים קיימים. ישנן מספר תופעות לוואי אפשריות כוללות גירוי מקומי, כאב, אדמומיות ופציעה של העור. קיימת חשיבות לפעול בהתאם להוראות הרופא.
  2. אימיקווימוד (Imiquimod, שם מסחרי – אלדרה / Aldara): אלדרה הינו קרם אשר אופן הפעולה שלו הינו גירוי מערכת החיסון המקומית לתקוף את הנגיף ורקמות העור בהן קיימות היבלות. הטיפול כולל מריחה של הקרם (לרוב 3 עד 4 פעמים בשבוע, לפני השינה) למשך מספר שבועות או חודשים (עד 4 חודשים). ישנה חשיבות למרוח אך ורק על היבלות. בבוקר יש לשטוף את האזור היטב להסרת הקרם בצורה מלאה. תופעות לוואי נפוצות הינן: אדמומיות, גירוי, גרד, נפיחות או שלפוחיות.

טיפ: חשוב מאוד להשתמש במשחות אלו בדיוק לפי הוראות הרופא, כמו גם להימנע מקיום יחסי מין כל משך זמן הטיפול. באם הטיפול אינו מספק תוצאות או גורם לתופעות לוואי קשות, יש לפנות לרופא לבחינת אופציות טיפול אחרות. בנוסף, כיום בישראל המשחה הניתנת על ידי רופאי העור הינה אלדרה (ALDARA) והיא מסובסדת בסל הבריאות. בקונדילוקס נעשה שימוש בעבר אך ב2024 היא הוצאה מסל הבריאות.

שיטות כירורגיות להסרת יבלות באיבר המין

כיום קיימות מספר שיטות להסרת קונדילומה בפין ובחלק אחר בגוף. אנו נפרט את הנפוצות ביותר.

  • הסרה באמצעות גלי רדיו – הסרת יבלות על איבר המין מתבצעת על ידי אידוי רקמה עם קרן גלי רדיו מכוונת. שיטה זו היא ללא מגע וללא כאבים (הודות לאלחוש מקומי). החיסרון שיש לבצע מספר רב של טיפולים על מנת להסיר לחלוטין קונדילומה. טווח היעילות הינו 50% – 60%.
  • מחט חשמלית – ההסרה מתרחשת על ידי צריבה באמצעות זרם חשמלי. הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית, שכן שיטה זו די כואב. החיסרון של שיטה זו היא האפשרות לחדירה עמוקה יותר ממה שצריך לרקמות העור. דבר אשר יכול להשאיר צלקות קטנות. טווח היעילות הינו 40% – 70%.
  • חנקן נוזלי – הסרת קונדילומה בחנקן נוזלי הינה שיטה מיושנת מאוד וזולה מאוד (לכן היא נפוצה מאוד בקופות החולים). החיסרון של שיטה זו שהינה שטחית למדי מבחינת הטיפול. שכן מתבצעת השפרצה של חנקן נוזלי על גבי היבלות. בתקווה שהחנקן יתמוסס לתוך הרקמות העמוקות יותר. טווח היעילות הינו 10% – 30%.
  • הסרת קונדילומה בלייזר – באמצעות מכשיר הלייזר קרני לייזר מאדות / צורבות את כלי הדם ברקמות העור אשר המזינים את בסיס הקונדילומה. היבלות יורדות לחלוטין הודות לאפשרות קביעת אורך הגל ועומק החדירה. הסרה בלייזר הינה ללא דימום ולאחר תהליך ההחלמה לא נשארות צלקות. טווח היעילות הינו 90% – 100%.

קונדילומה אצל גברים

גברים יקרים, שימו לב!! קונדילומה הינה מאוד שכיחה אצל גברים (צרת רבים, חצי נחמה). אך אין כל טעם להילחץ. ניתן להיפטר מקונדילומה בצורה יעילה, אסתטית ומהירה. יבלות אלו לרוב יופיעו על הפין (בכל חלקיו), שק האשכים, אזור המפשעה, הירכיים הפנימיות וסביב או בתוך פי הטבעת. אך בטרם אתם מנסים לחתוך בעצמכם את נגעים הללו (אל תעשו). יש לגשת קודם כל לאבחון אצל אורולוג, רופא עור או רופא המשפחה. אנו ממליצים לכם במעמד האבחון לברר עם הרופא לגבי חיסון כנגד וירוס הפפילומה. החיסון מומלץ גם באם כבר יש לכם יבלות מסוג קונדילומה. שכן וכלו למנוע הדבקה חוזרת (לאחר שהנגיף ייצא מגופכם).

לתשומת לבכם, כמה נקודות לגבי חיסון קונדילומה:

  • חיסון לנגיף הפפילומה הינו חינם לגברים עד גיל 26.
  • מעל גיל 26 החיסון הינו בעלות (אין השתתפות של קופות החולים והוא לא מכוסה בסל הבריאות).
  • החיסון מורכב מ3 מנות.
  • את שלושת המנות לוקחים לאורך תקופה של חצי שנה.
  • מחיר כל מנה הינו 300 ש"ח (עד סוף 2024 המחיר היה 200 ש"ח למנה).
  • הסברה היום שאת החיסון ניתן לבצע עד גיל 45.

קונדילומה במפשעה וקונדילומה על הפין

אצל גברים, קונדילומה מאופיינת בצמיחה באזורים כגון:

  • קונדילומה במפשעה – היבלות עלולות להופיע באזור הקפלים שבין הירכיים למפשעה ושק האשכים ובאזור שיער הערווה אשר מעל הפין. אנו ממליצים לכם לבצע סריקה מדוקדקת של אזורים אלו. שכן, לפעמים יבלות קונדילומה מתחבאות שם באזורים שלא גלויים לעין.
  • קונדילומה על הפין – כפי שכבר ציינו, יבלות קונדילומה יכולות להופיע בכל אזור בפין. ברוב המקרים יבלות אלו הן אלו אשר מביאות לידי מודעות אצל גברים רבים לנוכחות נגיף הפפילומה. שכן באזורים שעל הפין הן קוצפות מיד לעין.

מחיר עבור הסרת קונדילומה

לתשומת לבכם!! כל השיטות אשר ציינו מעלה הינן מכוונות אך ורק לפתרון לתסמינים של קונדילומה (היבלות), ולא לטפל בגורם להן (וירוס הפפילומה). גם באם היבלות הוסרו לחלוטין, עדיין זה לא אומר שהווירוס לא קיים יותר בגופכם. אנו במדיקל סי מציעים לכם מחיר הסרת קונדילומה  כדקלמן:

  • 1 יבלת – 800 ₪.
  • 2 יבלות – 1000 ₪.
  • 3 עד 5 יבלות, טיפול ראשון ב1500 ₪.
  • 6 עד 10 יבלות, טיפול ראשון ב2500 ₪.
  • מעל 10 יבלות, טיפול ראשון ב3500 ₪.

שימו לב!! כל טיפול נוסף הינו 800 ₪ (באם יהיה צורך).

הרעיון הינו שידוע לכולם בתחום שיבלות קונדילומה הינן עקשניות. ובמקרים בהן יש כמות גדולה של יבלות אזי יהיה צורך בטיפול נוסף אחד או יותר. אז על מנת שלא תמצאו את עצמכם שוקלים באם לבצע טיפול נוסף כי חזרו חלק (ובכך לא באמת להיפטר לצמיתות מקונדילומה). אזי המחירון הינו במיוחד עבורכם. אנו במדיקל סי מבינים שמדובר בעלות נכבדת. אבל לאחר הטיפול הראשון ולאחר שהמשקולת הכלכלית הוסרה. אזי טיפול נוסף הינו במחיר אשר לא יעמיד אתכם במצב בו אתם לא מטפלים ביבלות אלו ובכך מביאים שהן צומחות מחדש.

מה ההבדל בין קונדילומה לפפילומה?

אנו מאמינים שאחרי שיצאתם מרופא העור, או לאחר שגלשתם קצת באינטרנט. קפצו לנגד עיניכם המושגים: קונידלומה, פפילומה וHPV. לפיכך מה ההבדל בין מושגים אלו, זוהי שאלה שאנו מאמינים שרבים ממכם שואלים. לפיכך, אנו נביא בפניכם הסבר עבור כל מושג ומושג:

  • פפילומה (Papilloma) – זהו מונח כללי ברפואה אשר נעשה בו שימוש לתיאור גידול / נגע עור שפיר (לא סרטני) הצומח כלפי חוץ ברקמות העור. פפילומות (או בשפה פשוטה יותר – נגעי עור) יכולות להופיע כנגע בודד או כמספר נגעים המפוזרים במקומות שונים בגוף ולהיווצר משלל סיבות.
  • וירוס הפפילומה האנושי (Human Papillomavirus – HPV) – מושג אשר מתאר משפחה גדולה מאוד של הנגיף, וירוס הפפילומה כולל למעלה מ-200 זנים ידועים. ויתרה מכך, כל זן שונה אחד מהשני וגורם למחלות שונות ולביטויים שונים בגוף.
  • קונדילומה (Condyloma acuminatum) – קונדילומה הינה השם הייחודי המתאר את היבלות אשר מופיעות באברי המין ובפי הטבעת. ואשר נגרמות כתוצאה מהדבקה בזנים מסוימים (זנים 6 ו-11) של נגיף הפפילומה האנושי.

באם נרצה לתאר זאת במשפט אחד אזי – קונדילומה היא סוג מסוים פפילומה הנגרמת על ידי וירוס הפפילומה האנושי.

לסיכום

קונדילומה (או יבלות באברי המין) הינה ביטוי בעור של נגיף הפפילומה האנושי (HPV).HPV הינה מחלת מין מדבקת מאוד, המועברת באמצעות מגע עורי, בעיקר מיני (אך לא רק). יבלות קונדילומה עצמן ברוב הגדול של המקרים אינן מסוכנות מבחינה בריאותית, אך הן מהוות מטרד אסתטי ונפשי, חלקן (בעיקר אצל נשים) נקשרות לסיכון להידבקות בזני HPV מסרטנים.

קיימים מספר שיטות יעילות להסרת היבלות, השיטה ההנחשבת כיום כ"תקן הזהב" להסרת קונדילומה הינה הסרה בלייזר. יחד עם זאת, חשוב לזכור הסרת היבלות אינה מעלימה את הנגיף עצמו (אלא רק את היבלות), וכל עוד שהנגיף נוכח בגוף ובשילוב עם מערכת חיסונית מוחלשת קחו בחשבון שהיבלות עלולות לחזור. הדרך הטובה ביותר למנוע הדבקה וצמיחה מחודשת בעתיד הינה באמצעות התחסנות נגד וירוס הפפילומה האנושי. החיסון נמצא יעיל ב90% נגד 2 הזנים העיקריים אשר גורמים ליבלות קונדילומה ולסרטן. קיום יחסי מין מוגנים (שימוש בקונדום, המפחית אך לא מונע לחלוטין את הסיכון), חיזוק מערכת החיסון בגוף הינן דרכים להפחתת הסיכון להדבקה ולהופעת קונדילומה.

בכל מקרה של חשד לקונדילומה, חשוב לפנות לרופא/ה לאבחון מדויק, קבלת ייעוץ והתאמת הטיפול המתאים.

רוצים לדעת עוד על קונדילומה תסמינים? מעוניינים לקבל הצעת מחיר און ליין? השאירו פרטים באתר או צרו עמנו קשר ישירות בוואטצאפ.

תמונה של מערכת מדיקל סי

מערכת מדיקל סי

כתיבת התכנים באתר

לקבלת פרטים והצעת מחיר טלפונית - שירות מהיר

לנוחיותכם ניתן גם לפנות ישירות ובמהירות לוואטסאפ שלנו 24/7

מדיקל סי

מדיקל סי - קובעים תוצאות שיא - להתרשמות כנסו

"The Top Of Laser Treatment"

טיפול ביבלות

גילוי נאות, המידע המופיע באתר www.medical-c.co.il לרבות בכל פורום בו נועד להתייחסות כללית בלבד, ואינו לראות בו בכל צורה ועניין, בין במישרין ובין בעקיפין, כייעוץ מכל סוג לרבות אך לא רק אין לראות בו יעוץ רפואי ו/או ייעוץ מקצועי, בנוסף אין לראות במידע חוות דעת רפואית ו/או כל חוות דעת אחרת. מובהר בזאת, כי אין המדובר בתחליף של בדיקות או מומחים וכי אין האמור באתר מהווה תחליף למומחה ו/או רופא ו/או כל ייעוץ רפואי אחר. 

השאירו מספר טלפון ואחד מצוות המומחים יחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן